Siyaset Haber Girişi : 28 Mart 2024 17:40

DEVA Partisi lideri Babacan, Erzurum’dan destek istedi hükumeti eleştirdi

DEVA Partisi lideri Babacan, Erzurum’dan destek istedi hükumeti eleştirdi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Babacan, Türkiye'nin İsrail ile devam eden ticari ilişkilerini eleştirerek, "Arkadaşlar bunlar değişti, paranın ucunu görünce zihinleri bulanıyor" dedi
DEVA Partisi lideri Babacan, Erzurum’dan destek istedi hükumeti eleştirdi

Erzurum Post- Enes TANAS’ın haberi- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Erzurum'da Yakutiye Medresesi önünde gazetecilere açıklamada bulundu.  İl Başkanı Vahit Bingöl, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf  ve milletvekilleriyle beraber seçim otobüsüyle kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına destek istedi.

 

“TÜRKİYE’DE İLK DEFA BELEDİYECİLİKLE İLGİLİ ETİK KURALLAR BİLDİRGESİ YAYINLADIK”

 

Babacan, kadim şehir Erzurum'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, yaklaşık 60 gündür 81 ilde adaylarıyla milletin huzuruna gittiklerini söyledi. Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce bütün detaylarıyla açıkladıklarını anlatan Babacan, "Yerel yönetimler ve şehircilik nedir gibi, bunları karınca duası gibi yazılarla ortaya koyduk. Türkiye'de ilk defa belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladık. Belediye başkan adaylarımız üç sayfalık etik kurallar bildirgesini imzalıyor, sonra belediye başkan adayımız oluyor. Biz sağlam niyetle yola çıktık. Ülkenin sorunlarını biliyoruz ve her konuda çözüm üretiyoruz. Türkiye'de ilk, her alanda çözümlerimizi 23 fasikül haline getirdiğimiz ansiklopedide topladık." diye konuştu.

 

 

“DİPSİZ KUYUYU KAZANLAR, ÜLKEYİ YÖNETENLERİN KENDİSİ”

 

DEVA Partisi lideri Babacan, Yakutiye Medresesi önünde ise gazetecilere gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bu enflasyon dipsiz kuyu gibi. Ne versek yetmiyor’ sözlerine yönelik eleştirilerini sürdüren Babacan, “Enflasyonu üreten şu anda hükümetin kendisi. Enflasyonun sebebi hükümet. Enflasyon gelip de dışarıdan Türkiye’yi etkileyen bir şey değil. Dipsiz kuyuyu kazanlar, ülkeyi yönetenlerin kendisi” dedi.

 

 

"YA ARKADAŞ... O TİCARETİ ÖZEL SEKTÖR SENİN İZNİN İLE YAPIYOR..."

 

Babacan, Türkiye'nin İsrail ile devam eden ticari ilişkilerinide değinerek, "Hükümet diyor ki, İsrail ile ticaret yapan ben değilim. Hükümet yapmıyor, özel sektör yapıyor.  Ya arkadaş  özel sektör senin izninle o ticareti yapıyor. Bu akşam tek imza ile sayın Erdoğan bir karar alır İsrail ile ticaret durmuştur der. Özel sektörün haddine mi ticaret yapmak. Bu insanları saf mı zannediyorlar. Bu insanları bilmiyor mu zannediyorlar. Görmür mu zannediyorlar, ayıptır ya..." dedi.

 

 

"PARANIN UCUNU GÖRÜNCE AKILLARI KARIŞIYOR. İLKELER, DEĞERLER BİR KENARA BIRAKILIYOR "

 

Malezya'nın İsrail ile ticari ilişkilerine son vermesini örnek gösteren Babacan, "Seçime üç gün kala kimseyi aldatmaya çalışmayın. Devletin elindedir devletim. Bu işi 11 yıl yapmış olan bir olarak söylüyorum. At imzayı durdur ticareti. İşe gelince imza atmasaydım olmazdı demiyor mu? Biz paradan altı sıfır attığımızda, meclise gidip kanun çıkardığımız da paradan altı sıfır attığımızda ne dedi: Babacan mı attı altı sıfırı, ben imza atmasaydım, altı sıfır atabilir miydi, dedi. Bende diyorumki at imzayı durdur ticareti. Madem hikmet imzada ise her şey elinde yap. Arkadaşlar bakın bunlar değişti, değişti. Menfaat varya menfaat. Paranın ucunu görünce zihinleri bulanıyor. Paranın ucunu görünce akılları karışıyor. İlkeler , değerler bir kenara bırakılıyor. Menfaatin gereği ne ise onu yapıyorlar. 32 bin kişi öldü ya bunların üçte ikisi kadın çocuk 32 bin kişi...  Türkiye Cumhuriyeti ne yaptı Allah aşkına? Hamasetten başka ne yaptı?" diye sordu.

 

 

"BAĞIRIP ÇAĞIRMAKTAN KOLAY BİR ŞEY YOK. MİKROFONU ELİNE AL BAĞIR, HAMASET YAP. EY İSRAİL DE.."

 

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin uluslararası ceza mahkemesine suç duyurusunda  bulunduğunuda hatırlatan Babacan şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti tek bir dava açtı mı? Ben soruyorum sizin İsrail ile ilişkilerde hangi menfaatiniz var ki hangi büyük menfaatiniz var ki Filistinli kardeşlerimiz bu kadar zulüm görürken, bu kadar acı yaşarken kılınızı kıpırdartmıyorsunuz. Bağırıp çağırmaktan kolay bir şey yok. Mikrofonu eline al bağır, hamaset yap. Ey İsrail de, tamam da ne yaptın? Lafla peynir gemisi yürümüyor. Gerçektende dış politikada da, eğitimde de, sağlıkta da ülkemiz büyük bir kriz yaşıyor şu anda ve bu krizin müsebbibide kötü yönetim. Bu krizin müsebbibi ülkenin şu anda başında olanlar."

 

Konuşmalar sonrası partisinin belediye başkan adaylarını tanıtan Babacan, Büyükşehir adayı Yusuf Türkmen, Aziziye adayı Bülent Genç, Palandöken Emre Okumuş, Yakutiye adayı İbrahim Kara ve  beraberindekilerle seçim çalışmaları kapsamında ilçe  ziyaretlerine devam edeceğini söyledi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.