Dipten 'acil transfer' kurtarır!

Son iki haftada aldığı 4 puan ile silkinen Erzurumspor’da, Başakşehir maçındaki tablo oyun olarak iyi ama, sonuç olarak takımdaki futbolcu ihtiyacı nedeniyle istenilen sonucu veremedi. 4 puana en az bir puan eklenebilirdi ancak olmadı.

 

Erzurumspor’da Mesut Bakkal’ın gelişi ve yönetim değişikliğinin de katkısı ile yeterli ruh ta oluştu, mücadele anlayışı da bu zaten görünen ve bilinen gerçektir.

 

Erzurumspor’un ali menfaatleri açısından “belki düzelir “ diye sabırla beklediğim, uyumsuz oyunculardan oluşturulan, bugün gelinen noktanın en önemli sebebi yapılan “bilinçsiz transferler”dir. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor hale gelen transferler nedeniyle takımın iskeleti de bozuldu. Ancak bunları bir kenara bırakıp ileri bakmak zorunda Erzurumspor.

 

LİGE ARA YOK

 

Bu sezon Futbol liglerinde ara verilmiyor, fikstüre tam gaz devam edilecek. Bu nedenle Erzurumsporlu yöneticilerin 1 gün bile zaman kaybetmeden lige verilecek araya kadar “nokta atışlı transferler “ yapmaları elzemdir. Takımda eksikliği hissedilen mevkilerin banko oynayabilecek hazır oyuncularla takıma montesi yapılmalı. Erzurumspor Yönetiminin bir an önce “etik – ayıp – şu an olmaz – kulübü duyar “ gibi mazeretleri bırakıp, acil durum ilan etmesi gerekiyor . Yönetimin kendi özel işlerini transfer bitinceye kadar bir kenara bırakıp 4 koldan mı 5 koldan mı acilen Erzurumspor’un ihtiyaç duyduğu kaleci, sağ bek, liberi, orsa saha ve forvet ile Novikovas ile karşılık lı koşabilecek bir kanat oyuncusuna ihtiyacı vardır. 1 ay öncesindenberi yazıyorum, “ düşmek istemiyoruz “ diye mesajlar veren afişler yayınlıyoruz. Transfer Sezonu açıldı şu an hiç edğilse Mesut Bakkal’ın eli güçlendirilmeli Fenerbahçe maçına birkaç transfer yetişmeli. Bakın artık SOS VERİYOR takım.. Hoca çıkıp gol atacak değil, Novikovas, Emrah ya da birkaç futbolcu üzerine bu yük bırakılamayacak kadar çok ağır. Korkarım Novikovas’ ta pes edecek bir süre sonra. Bu nedenle şu anda takımın moral motivasyonu, kazanma azmi, hoca ile uyumu, hocanın taktikleri ile maçların zevkli hale gelmesi yaşanırken tek eksik olan ara transfer kanı takılmalıdır. Takımın bu probleminin çözümü için acil olarak Litvanya, Ukrayna, Bosna Hersek gibi futbolcu madenleri sizleri bekliyor.

 

FUTBOLCULARDA SAKATLIK VE KAS RAHATSIZLIKLARINA DİKKAT!

 

Şu anda tüm futbol kulüplerini, teknik ekipleri, masörleri Pandemi nedeniyle hızlandırılmış lig fikstürünü tamamlamak için maçtan-maça nefes-nefese futbolcuların ne bu tempoya ne de bundan sonraki maçlara kondisyonu yetmez. Bu tüm futbolcular için geçerli. Avrupa’da yapılan araştırmalarda futbolcularda hızlandırılmış pandemi ligleri nedeniyle, aşırı yorgunluktan dolayı “sakatlıklar ve kas rahatsızlıkları “artışı gözlenmiş, çeşitli raporlar yayınlanmış. Bunların da dikkate alınması gerekir. Teknik heyetin elini güçlendirmek için ara transfer takviyesini de gerekli kılıyor. Futbolcuların bu sıkışık maç trafiğinde 90 dakika aynı tempoda oynaması imkansız.

 

TARAFTAR HAZIR KAMPANYAYA

 

Bu arada yönetimin uzun süredir göz ardı ettiği bir konu var ki o da taraftarın karınca kararınca takıma maddi destek talebi. Bu talep değerlendirilmeli acilen bir iban ,bir hesap numarası verilmeli. Bu imkan değerlendirilmelidir.

 

Kısaca Başakşehir maçına bakarsak, rakip ekip olarak çok güçlü ve geçen yılın şampiyonu. son birkaç maçını Anadolu takımlarına karşı bile kaybetti ama gücü yerinde tam da kendine geleceği maç Erzurumspor’a tesadüf etti. Hiç değilse bir puanı bile alamadı Dadaşlar. İlk yarıda da ikinci yarıda da mücadele eden ama “çok yorgun“ bir Erzurumspor vardı. Ancak gol’de de Mesut hocanın kelepçelediği Gulbrandsen’in, ağır kalan Hasan Hatipoğlu’ndan önce kafa vuruşu Başakşehir’e galibiyeti getirdi.

 

Fenerbahçe maçına lütfen takviye..!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.