Diş beyazlatma

Kalbiniz kadar beyaz dişler mi, yoksa kömür karası siyah dişler mi?

 

Tercihiniz  hangisi?

 

İnci  gibi  bakımlı  dişleri  kim  istemez  ki. Beyaz bakımlı dişler, bireylerin  özgüven,hijyen  ve estetik görüntüsü açısından oldukça önemdilir.

 

Çayı  seven  milletiz  hele  bir de Erzurumlu  iseniz çay aşkınızı kimse sorgulayamaz. Çay, kahve, sigara, antibiyotik  kullanımı, iç dış nedenler  dişlerde renklendirme  yapa  biliyor. Elbette  dişlerimiz  sararıp  kararmasın diye severek tükettiğimiz  yiyecek  ve içeceklerden  vazgeçecek  değiliz, fakat aynı zamanda diş hijyenine de  özen  göstermeliyiz, dişleri düzenli fırçalamak, diş ipi kullanmak ve gargara  uygulaması  ağız ve diş  sağlığı  açısından  oldukça önemlidir. 

 

Tüm bunlara rağmen  sararma, renklenme var ise diş hekimine  danışılmalı ve kişiye özel tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekiyor. Diş beyazlatma diş yüzeyinde  gözenekli  mine  ve dentin yapısında  oluşan  organik ve inorganik  maddelerin  diş  beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir.İç ve dış kaynaklı sebeplerden dolayı renklenen dişler için uygulanır. Diş beyazlatma yöntemlerini  şu şekilde sıralaya biliriz.

 

Ev tipi beyazlatma:  Ev  tipi diş beyazlatma yöntemi için ağız içinden ölçü alınarak  kişiye  özel  uygun  beyazlatma plakları hazırlanır.Hazırlanan  plak gün içinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün ya da gece uykusu boyunca 8-10 gün boyunca kullanılması şeklinde uygulanan bir tedavidir.

 

Tek diş beyazlatma(içten beyazlatma): Kanal tedavisi sonrasında renk değiştiren dişlerde uygulanır.Dişteki dolgu sökülür,açılan boşluğa beyazlatma jeli uygulanır ve devamında diş, geçici dolgu ile kapatılır.İstenilen renge ulaşıncaya kadar 3  gün  aralıklarla seanslar tekrar uygulanır.

 

Kombine diş beyazlatma(Ev+Ofis tipi beyazlatma): Bu teknik evde ve ofis ortamında beraber kullanılır.Klinikteki uygulama  sonrasında 2,3 gün ev tipi beyazlatma işlemi ile desteklenir.

 

Eğer diş rengi beyaza yakın yada bir kaç  ton açılmak isteniyor ise lazer tipi veya  ev tipi beyazlatma yeterlidir. Ancak dişler de çay,kahve,sigaranın oluşturduğu sarı lekeler var ise kombine diş beyazlatma faydalı olacaktır.Diş beyazlatma sonrası dişler de çok az da olsa hassasiyet yaşana bilir. Bu durum 24-48 saat içerisinde geçer. Diş hekimi kontrolünde yapılan diş beyazlatma yöntemlerinin hiç bir zararı yoktur.Diş beyazlatma sonrası renk zamanla kaybolur, fakat çay, kahve, şarap,sigara kullanımına göre beyazlığın süresi  daha uzun yada daha kısa olur  yani  hekim dişi beyazlattı benim işim bitti her şeyi yer içerim olmaz diş fırçalamaya,diş ipine,gargaraya önem vermeliyiz emeksiz ekmek olmaz. Dişlerimiz en büyük hazinemiz.

 

Sağlıklı gülüşler dilerim

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.