Diş Fırçalama Nasıl Yapılmalı?

Diş fırçalama tekniklerini ağız ve diş sağlığını korumak için her yaştan bireyin bilmesi gereken husustur.Ağız ve diş sağlığını korumak için en temel unsur diş fırçalamak ve hijyenini sağlamaktır. Diş çürükleri,diş eti hastalıklarının nedeni bakteri plaklarıdır, yiyip içtiklerimiz zaman içinde dişlerde hasara neden olur. Diş fırçalamanın,öneminin yanında doğru teknik ile fırçalamakta oldukça önemlidir.

 

Yanlış fırçalama yada çok sık fırçalama diş eti çekilmelerinin,mekanik nedenleri arasında en yaygın, görülen problemdir. Diş eti çekilmesi, dişler için büyük ölçüde tehlike arz eder, bu diş kayıplarına neden olabilecek istemediğimiz bir durumdur.

 

Bu sebeple doğru fırçalama tekniklerini iyi bilmemiz gerekir.

 

Dişlerin sık sık değil doğru zamanda fırçalanması yani

 

yemeklerden sonra ve yatmadan önce etkin ağız ve diş temizliğini yapmamız gerekir.

 

Pek bilinmesede asitli yiyeceklerden hemen sonra dişleri fırçalamak dişlere zarar verdiğinden yarım saat bekleyip öyle fırçalamak gerekir, ancak bekleme süresi zarfında ağzı bol su ile çalkalamak gerekir. Dişlerin fırçalanması kadar fırça kıllarının çok sert yada çok yumuşak olmaması gerekir.

 

Diş Fırçalama Teknikleri Nelerdir?

 

Dişleri fırçalarken çok bastırmak fazla güç uygulamak zarar vereceğinden daha yumuşak fırçalamak.

 

Fırçanın dişlerinize temas ettiğinden emin olmalısınız.

 

Diş fırçasını oval hareketler ile kullanıp kalan kısımları ise ileri geri hareketler ile fırçalayabilirsiniz.

 

Bol macun kullanır isem daha temiz olur düşüncesi yanlıştır. Nohut tanesi kadar macun kullanmak yeterlidir.

 

Dişlerinizi günde 2 defa fırçalamaya bilhassa gece yatmadan önce fırçalamaya  özen gösterin.

 

Diş fırçalama ağız ve diş sağlığını korumada yetersiz kaldığı için diş ipi kullanmak gereklidir. Bu sayede plak ve diş taşlarının oluşumunun önüne geçilir.

 

Ağız bakım suyu hijyeni tek başına sağlayamaz,Diş fırçalama,diş ipi ve ağız bakım suyu sıralaması etkin hijyen sağlar ayrıca ağız kokusu şikayetleri olanlar  için ideal bir seçenektir. Tüm bu hususlara dikkat edilir ise ağız içi problemlerin diş çürüklerinin önüne geçmek mümkündür.Ağız ve diş sağlığını korumak doğru teknikler ile hijyenden geçer.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.