Diş tedavisi korkusuna hipnoz mucizesi

Bir çok birey ağzında sayısız çürükle yaşıyor, dayanılmacak kadar ağrısı ve ağız içi sorunları olmasına rağmen diş hekimine gitmiyor. Ağız için de sesli çalışan aletler, iğne korkusu, daha önce yaşadığı kötü tecrübe, çocukken ebeveyinlerin diş hekimini ve iğneyi korkutucu unsur olarak kullanması veya bazı psikolojik sebepler yüzünden ağrı ve çürükle yaşamayı bir takım somut ve soyut sebepler yüzünden tercih ediyor. Bu gibi problemler de hipnoz ile diş tedavisi hem hasta için hem hekim için mucize tedavi seçeneğidir. Bilimsel ve tıbbi olarak hipnoz tedavisini en çok kullanan diş hekimleridir. Hipnoz da zihin ve ruh uyumuyla hasta tedaviye açık ve hazır hale getirilir. Hipnoz ile tadavi de normal hastalara göre ağrı hiç yada daha az görülmektedir ayrıca hipnoz tedavisi sonrası sayısız hasta da diş tedavisi fobisi tamamen yok olmuştur.

 

Peki hipnoz nasıl yapılır?

 

Hipnoz yapma yetkisi resmi olarak sadece tedavi amacıyla, hipnoz ve hipnoterapi eğitimi almış hekimler, diş hekimleri ve psikologlara verilmiştir. Kendi sağlığının gereği artık tedavi olması gerektiğine inanan hastalar hipnozu tanıyıp kabul ettikten sonra yüzde 90 oranında korkunun giderilmesi ve acıyı normal hasta kadar yada hiç hissetmemesi mümkündür. Hasta hipnoz ile tedavide sıkılmaz, ağız uzun süre açık kalsada yorulmaz,ağrı ve sızıya karşı direnci artacağı için bunları hissetmeyecek, kanama az miktarda olup hekimin vereceği talimatları kolayca yerine getire bilir. Hasta tamamen rahatlama pozisyonuna girmesi için ilk adımlar atılır, korku, kaygı, panik ve refleksleri yok etmek için hastanın hipnozu kabul etmesi sağlanır ve transa geçilir hastaya gitmeyi en çok istediği yeri hayal etmesi istenir bir orman, deniz kenarı veya olmaktan çok mutlu olacağı yerde olması istenir rahatlatıcı müzikler eşliğinde 10 dakika içinde hasta hipnoz için şartlanır ve cerrahi müdehaleye hazır hale getirilir.

 

Hipnoz altında iken bana istenilen herşey yaptırıla bilir mi?

 

Asla Hipnoz kesinlikle gece uykusu gibi bir uyku veya bayılma durumu değildir uyku da ve bayılma da bilinç kapalıdır ve karar verme fikir yürütme, mekanizması devre dışıdır.Hipnoz da bilinç açıktır olanların farkında olursunuz ve asla kimse size istemediğiniz şeyi yapamaz karar verme,akıl yürütme mekanizmanız açıktır hipnoz sadece korkuları ve acıyı minimum düzeye indirmek  hatta yok etmek için kullanılan tedavidir.

 

Günümüzde sayısız tedavi seçeneği mevcuttur, her korkuya,yaşa ve probleme göre kişiye özel tedavi uygulana bilir bu sebeple hastanın neyden korktuğunu bilmesi korkusuna yönelik hangi yol izlene bilir danıştığı hekim ile kara verile bilir, günümüzde çözümü tedavi olmayan hastalık problem yok öncelikle bizler de tedaviyi kabul edip tedavi için üretiğimiz bahane ve korkuları törpülemeliyiz yeterki peşin hükümlü olmadan önce hekimlerimize kaygı ve korkularımızı açıkca ifade edelim ve gerekli tedaviyi başlatalım.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.