Dişine taktır kafana değil

TEL TEDAVİSİ (ORTODONTİ)

 

Komik olmayan şakalar, estetik durmaması, istediğini yiyememe, alay eden insanlar, teli sadece dişine taktır kafana değil!

 

Uzun vadede sağlık sıhhat mutlu yaşam için önce var olanın iyi halini koruyalım. Kalıcı hasar ve kayıpları önlemek adına bazı kısa süreli zorlu süreçlere sabır sonucu, uzun yıllar sağlıklı,mutlu yaşam olduğunu bilelim. Nedir bu çoğu insanın korkulu rüyası tel yığını; çamaşır iplere değil de dişlere mi asılıyor?

 

Haydi bakalım neymiş bu tel yığını.

 

Ayrık dişleri birleştirmede akla gelen yöntemlerden biridir, ama bu tedavi yaklaşık 1-1,5 yıl aralığında sürebilir sonrasında, uzun süre sabitleyici kullanım zorunluluğu olduğu için az tercih edilen maliyetli tedavidir.

 

Tel taktırmayı tercih edipte, telin gözükmesini istemeyen hastalarda var. Çoğunlukla gözükmeyen tel isterler metal tel dışında, gözükmeyen üç çeşit daha tedavi yöntemi vardır kendi deyimim ile hayalet tel. İşte size ağzınızda tel olduğunu unutturacak diğer tedavi yöntemleri.

 

1)-Şeffaf diş teli: Porselen braket de denilen renksiz olduğu için estetik gözüken, fakat metal tel kadar dayanıklı olmayan tedavi yöntemidir. Çoğunlukla oyuncu, sunucu, sanatçı ve tel görüntüsünden rahatsız olan bireylerin tercihidir. Dişlerin üzerine yapıştırılan braketler şeffaf görüntüde oldukları için dışarıdan bakanlar anlamazlar ancak yakından bakanlar anlar dayanıklı olmadıkları gibi tedavi süreleri daha uzundur.

,

2)-Lingual diş teli: Metal telin gözükmesini istemeyenler şeffaf tel,benim deyimim ile hayalet tel tercih ederler fakat yakından bakıldığında gözükürler, peki ben yakından bakıldığında da gözükmesini istemiyor isem? İşte bu tam size göre. Diş yüzeyinde ister yakından ister uzaktan bakılsın asla gözükmez bu tedavi dişin dış değil iç kısmına uygulanır alışma süreleri uzun sürer tedavi de yaklaşık 2 yıla kadar uzar.

 

3)-Şeffaf Plak: Diğer tedavilerden tamamen farklıdır bunun sebebi hastanın kendisinin takıp çıkara bilmesidir. Daha basit olgularda tercih edilir yemek yerken, diş fırçalarken çıkarıla bilir. Bu tedavi uygulandığında plak ağızda 22 saat takılı olmalı,gece uyurken de çıkarılmamalıdır. Diğer tüm tedavilerden konforlu ve kolaydır.

 

Belirttiğim tüm yöntemler hekim tarafından hastanın beklenti ve ihtiyacına göre uygulanır. Gülmek her insana yakışır çoğu insan en mutlu olduğu anda gülümseyemez, komik bulduğu konularda herkes kahkaha atarken dişlerinde sorun olan bireyler gülemezler güleceğiniz en komik şey ertelediğiniz sağlık, korktuğunuz diş doktorları olsun, sağlık sorunlarımızın çözümünü sonralara bırakmayalım sonra için vaktimiz kalmamış ola bilir, sağlıklı ve bol kahkahalı yaşam diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.