Bölge Haber Girişi : 20 Aralık 2021 16:56

Dondurucu soğukta ucuz et kuyruğu…

Dondurucu soğukta ucuz et kuyruğu…
Sivas'ta Et ve Süt Kurumu satış mağazasına akın eden vatandaşlar, uygun fiyatlara konserve kıyma ve kuşbaşı alabilmek için saatlerce bekliyor.
Dondurucu soğukta ucuz et kuyruğu…

Erzurum Post-Orhan BOZKURT-Sivas'ta 1-2 dereceye düşen soğuk havaya aldırmadan bir kaç lira daha ucuz fiyattan et almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. CHP Milletvekili Karasu, "Millete, ucuz yaşam formülleri veren AKP milletvekilleri bu tabloya iyi baksın. Millet ilk seçimde onlardan hesabını soracak" dedi.

 

Sivas’ta vatandaşlar, uygun fiyata et alabilmek için Et ve Süt Kurumunun önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sivas merkez Sularbaşı Mahallesi İmamhatip Sokak'ta bulunan Et ve Süt Kurumu satış mağazasına sabahın erken saatlerinden itibaren akın eden vatandaşlar, kentte normalde kilosu 75 liradan satılan kıymanın 800 gramlık kutu konservesini 45-55 liraya alabilmek için saatlerce bekliyor.

 

 

BİR KUTU KONSERVE KIYMA ALMAK İÇİN SAATLERCE BEKLİYORLAR

 

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu Satış Mağazaları, ülke genelinde 18 ilde hizmet veriyor. Kururmun satış mağazaları haftasonu Cumartesi günleri 09.30-14.30 hafta içi ise 09.30 -17.20 saatleri arasında satış yapıyor. Kırmızı et olarak, kıyma, kuşbaşı, büftek, kavurma, pirzola ve bonfile satışı yapan mağazalar, zaman zaman beyaz et, konserve ve şarküteri ürünleri de satıyor. Ancak satışlarda ürüne göre en fazla 2 adet veya 2 kilo kotası da uygulanıyor.

 

 

CHP'Lİ ULAŞ KARASU: HALK İLK SEÇİMDE BU KUYRUKLARIN HESABINI SORACAK

 

Sivas'ta ucuz et almak için oluşan kuyrukları SÖZCÜ'ye değerlendiren CHP Milletvekili Ulaş Karasu, "Millete, ucuz yaşam formülleri veren AKP milletvekilleri bu tabloya iyi baksın. AKP hükümetleri, tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye'yi ve halkımızı ne hale getirdiler. Vatandaşlar birkaç lira tasarruf edebilmek için soğuk havada et kuyruklarında bekliyor. Bu millet, kendisini bu hale düşürenlerden ilk seçimde hesabı soracak" diye konuştu. Kaynak: SÖZCÜ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.