DP Genel Başkanı Uysal: Ağustos ayında 845 milyon lira ödendi

Erzurum Post- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Erzurum İl Kongresinde konuştu. Erzurum’da bir otelde gerçekleştirilen kongrede başta ekonomi olmak üzere hükümetin yeni anayasa çalışmalarına eleştirilerde bulunan Uysal, konuşmasına 62 yıl önce bugün idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı anarak başladı.

 

 

Uysal, “Dün ve bugün, bizler için, biz Hürriyetçi demokratlar için büyük bir acının, insanlık tarihi ve ülkemiz için de büyük bir utancın yıldönümüdür. 62 yıl önce bugün bir eşkıya hareketinin işlediği cinayeti kınıyoruz. Şehadete yürüyen Başbakanımız Ali Adnan Menderes ’i, kıymetli bakanları rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah bizleri, milletimizi, devletimizi böylesine acı günlerden, yenilerinden korusun” diye konuştu.

 

 

"OKUR-YAZARLIĞI ŞÜPHELİ BİRİSİ  ‘BEN EKONOMİSTİM’ DİYEREK 85 MİLYONA ADETA KOBAY MUAMELESİ YAPTI"

 

Cumurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a ‘’Yalanlarla seçimi kazandınız şimdi ne oldu?’’ diye soran Uysal, şöyle devam etti: ‘’Yanlış tercihlerinizin bedelini 685 milyon olarak hepimiz ödüyoruz. Okur-yazarlığı şüpheli birisi çıkmış ‘ben ekonomistim’ diyerek 85 milyona adeta kobay muamelesi yaparcasına bir tez denedi. Ne dedi? ‘Faiz sebep enflasyon sonuç’ dedi. Peki bunun bedeli ne oldu? Sadedce şu ana kadar 711 milyar lira kur korumalı mevduata, sizin , bizim, hepimizin vergilerinden aktarılan kaynak. Şimdi hiç bir şey yokmuş gibi faiz lobileri diyerek kendilerine göre tez uyduranlar, enflasyonu patlatmış, bu ülkenin hiç bir emeklisinin ne ev hayali kurabildiği, ne araba hayali kurabildiği bir Türkiye haline getirmiş. Onlara sorsak hala bütün bunların sorumlusu muhalefet. Bugünlerde pek söylemeseler de seçim dönemi geçti; dış güçler. Bunların bütün sorumlusu, 20 yıldır hiç bir mazeret bırakmayacak şekilde yetki ve güç vermiş olmasına rağmen icraatları ile Türkiye’yi bugünlere getiren Sayın Erdoğan’ın önderliğindeki bu iktidar partisidir.’’

 

 

"BAKANLARIN BİR AYLIK UÇAK KİRALAMA BEDELİ 845 MİLYON LİRA"

 

AKP’nin aslında bir parti olma hüvviyetini kaybettiğini anlatan Uysal, “Adeta kamu kaynaklarını yağmalamak üzere örgütlenmiş bir organize suç şebekesine dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

 

Millete yaslanarak iktidar olanların, şimdi millete tahakkum kurmanın peşinde olduğunu belirten Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Milletin hakkını gasp ederek, yoksulluğa mahkum ederek, saddakatini satın almak için türlü türlü yollar icat etmeye çalışıyorlar. Güya sayın Erdoğan bir tassarruf genelgesi yayınlamış. Sadece bir rakamı versem bunun ne manaya geldiğini görürüsünüz. Sadece Ağustos ayında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin araç kiralamalarda dahil olmak üzer sadece bir ayda ödediğ bedel 1.8 milyar lira. Sadece Ağustos ayında 845 milyon lira bakanların, iktidar temsilcilerin uçak kiralama bedeli olarak bütceden çıkmış. Bir yanda tasarruf diyeceksinşiz, bir yanda çarçur etmeye devam edeceksiniz. Velhasıl bu iktidarı biliyoruz. Hani bir şarkıcımızın güzel bir şarkısı vardı: ‘Bana güvenme sakın sabıkam ihanetten.’ Bu iktidarın sabıkasının neden olduğunu biliyoruz.”

 

 

 "KAPIMIZN ÖNÜNDE MİYONLARCA SURİYELİYİ BULDUK"

 

Yolsuzlukların ülkenin milli güvenliğini tehdit eder hale geldiğini belirten Uysal, “Enflasyonu patlatmışsınız çift haneli rakamlara ulaşmış. Hem maddi kaynakları, hem onun dışındaki kaynakları kötü yöneten bir ülke; bir tarafta kendi nitelikli insan gücüne 'giderlerse gitsinler' diyeceksiniz diğer tarafta akıl almaz bir şekilde bir sessiz işgalin önünü açarak Türkiye’de milyonlarca sığınmacının ister Afganistan’dan ister başka ülkelerden Afrika’dan ister Suriye’den 'rejim değiştireceğiz' diyerek, 'bir takım renkli devrimlerin önünde yürüyeceğiz' diyerek Suriye’de muhalefeti militerize ederek iktidar değiştirmeye çalışarak, çabalayan bu iktidarın da benzin taşıdığı Suriye iç savaşının ortaya çıkardığı sonuçların neticesi olarak kapımızn önünde miyonlarca Suriyeliyi bulduk” diyekonuştu.

 

 

"NEYMİŞ 21 YILDIR BAŞARAMAMIŞLAR BİR YENİ ANAYASA YAPACAKLARMIŞ"

 

Türkiyenin yerel seçime doğru gitiğini hatırlatan Uysal, şunları söyledi: "Türkiye’de bu büyük sistematik yıkımları yaşatanlar, bu gerçekler ortaya çıkmasın diye şimdi yeni kaynattıkları kazanın altına odun atmaları lazım. Bir yeni aldatmaca icat etmeleri gerekir. Şimdiki bu icatları da neymiş, 21 yıldır başaramamışlar bir yeni anayasa yapacaklarmış. Yahu siz 2007’de bu anayasayı değiştirdiniz. 2010 yılında FETÖ ile beraber mezardakileri bile kaldırın derken, devleti ele geçirelim derken anayasayı değiştirdiniz. 16 Nisan’da da anayasıyı değiştirdiniz. 177 maddenin 134 tanesi, 82 Anayasası'nın kabul oduğu günden bugüne farklı vesilelerle değişmiş. Şimdi bugün çıkmışlar böyle süslü sözler ama manası olamayan, içeriği olmayan bir yeni anayasa sakızı çiğniyorlar. Erzurum’dan açık yüreklilikle ifade ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kastedecek başta ilk dört maddesi olmak üzere hiç bir değişikliğe zaten taraf olamayızda bu değişikliğe cürret edeceklere karşıda dim dik ayakta olacağımız, muhalefet edeceğimizi ifade ediyorum. Birinci Meşrutiyet’ten bu yana bir türkü söyleniyor. Anayasa değişecek dertler bitecek. İkinci Meşrutiyet’te de aynı şeyler söylendi. 27 Mayıs darbesine gidilirken de anayasa türküsü söylendi.

 

 

"DOMUZDAN KIL KOPARMA HESABI İLE BAKAN ZİHİNLERİ İFSAD OLMUŞ"

 

*20 yıldır kademe kademe zihinlerinin arkasında tututukları hedeflerini icra edebilmek için adeta Türkiye Cumhuriyeti devletine affınıza sığınarak ifade ediyorum, domuzdan kıl koparma hesabı ile bakan zihinleri ifsad olmuş  Cumhuriyete, Türkiye Cumhuriyeti devletini kendi devleti görmeyenler, 3 Kasım 2002’den itibaren cumhuriyeti kuruldu zannedenler, işte bugün bir takım sol libarellerin, İkinci Cumhuriyetcilerin programını uygulamak için fırsat kolluyorlar. Ama bilsinler ki bu milletin sinesinde nasıl Sevr anlaşmaları parçalanmışsa, başka başka amaçlar programlar vurup parçalanmışsa, nasıl 27 Mayıs’tan itibaren milletin iradesine pranga vurulmaya çalışılan bu tür teşebüüsler parçalanmışsa bu sonradan demokrasiyi keşfetmiş, küfür rejimi olarak gören bugünkü iktidar sahipleri işlerine geldi mi Menderes derler, Özal derler ama hiç Demirel filan demezler. Ama işlerine geldimi bizden önce ne yapıldı derler.’’

 

Gültekin Uysal’ın yaptığı konuşmanın ardından tek liste ile gidilen seçimde delegelerin tamamının oyunu alan Avukat Oğulcan Kaya DP Erzurum İl Başkanlığna yeniden seçildi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor