Siyaset Haber Girişi : 10 Aralık 2022 19:46

DP'li Enginyurt: Taşkesenlioğlu'nun soyduklarını fitil fitil burnundan getireceğiz

DP'li Enginyurt: Taşkesenlioğlu'nun soyduklarını fitil fitil burnundan getireceğiz
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, Erzurum’da partililerine seslendi. Enginyurt, iktidarı çok sert sözlerle eleştirdiği Erzurum'da hakkındaki iddialarla gündemde olan AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nu hemşehrilerine şikayet etti.

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte partisinin Erzurum İl başkanlığı açılış törenine katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,  partililerinee seslendi.

 

“SOYLU SEN ADAMSAN İNTİHAR EDEN POLİSLERİN HAKKINI KORU”

 

AKP iktidarı ve bakanları sert bir dille eleştiren Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi. Enginyurt, şöyle konuştu:

 

* “Süleyman Soylu, sen millete hakaret edeceğine önce kendi polisine sahip çık. İntihar eden polislerin hakkını koru. Adamsan uzman çavuşlar kadrolu olamadı sözleşmeli çalışıyorlar, vatan mücadelesinin sözleşmesi mi olur? Kuzey Irak'ta, Suriye'de şehit oluyorlar, Ankara'da orduevine giremiyorlar.

 

* Süleyman Soylu, sen önce uzman çavuşlara kadro ver onlara sahip çık. Ama yok sen, Kemal Kılıçdaroğlu'na şerefsiz, diğerlerine ahlaksız, zillet, illet… Recep Tayyip Erdoğan da aynısını yapıyor. Mısırlı Sisi'ye gelince, siyasette küslük olmaz diyerek el ele tutuşup göz göze bakışıyorlar ama memleketin Millet İttifakı’nın mensuplarına sürekli hakaret ediyor Sayın Cumhurbaşkanı sen, 85 milyonun Cumhurbaşkanısın.

 

* Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanısın böyle milleti bölmek parçalamak sana yakışmıyor. Sen, barıştan  yana olmalısın, bölmemelisin, ayrıştırmamalısın, ötekileştirmemelisin.”

 

 

“ERZURUMLU EMEKLİ EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR, AKP'Lİ TAŞKESENLİOĞLU 4.5 MİLYON EUROLUK YATA BİNİYOR”

 

Enginyurt, hakkındaki iddialarla gündemde olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nu da hemşehrilerine şikayet ederek, “Biz Altılı Masa olarak iktidara geldiğimizde açlığa, yokluğa, vurguna, soyguna dur diyeceğiz” dedi. Enginyurt, Cumhuriyet denilince akla Erzurum'un, Nene Hatun'un geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

 

* “Türkiye bir seçime gidiyor. Seçime giderken Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile Kıratın Süvarisi ile birlikte Anadolu'yu karış karış geziyoruz. İstiyoruz ki, millet açlık içerisinde, yokluk içerisinde, sefalat içerisinde olmasın. İstiyoruz ki, milletimizin derdine derman olalım, çözümlerimizi anlatalım ve milletle birlikte bu içine düştüğümüz durumdan  kurtulalım.

 

* Bu seçim herkes için önemli, Erzurumlu için ise daha çok önemli. Erzurum, Cumhur ittifakına yüzde 85'in üzerinde oy veriyor. Erzurum AKP ve MHP'nin kalesi olarak  görünüyor ve biliniyor doğrudur da ama ben Erzurumlulara şahsınızda sormak istiyorum; Cumhur İttifakı’na kale yaptığınız Erzurum'da çocuklarınız işe girebiliyor mu, aş bulabiliyor mu, ekmek bulabiliyor mu?

 

* Erzurum'un emeklisi evine ekmek götürebiliyor mu, 3 bin 500 lira maaşla geçinebiliyor mu, elektrik parasını, kırasını, doğalgaz parasını ödeyebiliyor mu? Hayır, ödeyemiyor… Ama Erzurum'dan seçtiğiniz Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 4.5 milyon euroluk yata biniyor, 2.5 milyon doları borsada batırıyor. Ama Erzurumlu hala diyor ki ; olsun Reisin canı sağ olsun. Reisimiz var ya her şey hallolur, onların doları varsa bizim de Allahımız var diyor. İyide onların doları varsa bizim niye cebimizde Türk lirası olmasın. Siz böyle deyince onlar paralarına para katıyor, güçlerine güç katıyorlar.”

 

 

“6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZ EDEN ŞEREFSİZE NE DİYORSUN?”

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çeşitli sorular yönelten Cemal Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

* “Artık titreyip kendimize dönme zamanı geldi. Adam helikopter ile geliyor, çocuğuna bisiklet alamayan adam ‘yaşa, varol, nur ol' diye bağırıyor. Adam çocuğuna bebek arabası alamamış, evladının gemicikleri olan babaya ‘yaşa, varol, nur ol' diye bağırıyor.

 

* Erzurumlu mütedeyin, müslüman inançlı hacı amcam bize diyor ki, ‘oğlum siz bırakın bu işleri Recep Tayyip Erdoğan Müslüman adam, namaz kılıyor, alnı secdeye gidiyor. İyi de hacı amca, bizi kilisede mi gördün, ula biz papazın yanından mı geliyoruz? Siz o kadar Müslümansanız bir kez daha Erzurum'dan sesleniyorum: Recep Tayyip Erdoğan, din diyorsunuz, diyanet diyorsun öyle ise 6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden şerefsize ne diyorsun, namussuza ne diyorsun? Bunlara tepki göstereceksiniz ki millet sizi takdir edecek.

 

* Bakara suresinden ayet okuyor Recep Tayyip Erdoğan, ‘Allah fakirleri sever diyor. Allah açlığa, yokluğa  sabredenleri sever diyor.' Tamam da Recep ağabey, Allah seni sevmiyor mu? Biraz da sen sabret da. Sen kestane balı yiyorsun, sen manda yoğurdu yiyorsun. Sende 13 tane uçak var, sarayın günlük masrafı 18 milyon… Bizim emekli evine ekmek götüremiyor, kömür alamıyor  diyor ki, ‘olsun kim aç kalmış ki, Allah verir' diyor.

 

* Yapma gözünü seveyim adam senin bir aylık maaşını bahşiş diye veriyor. Sen niye buna rıza gösteriyorsun, niye buna dur demiyorsun?  ‘öyle deme' diyor. ‘Recep Tayyip Erdoğan giderse ülke yıkılır, batar' diyor. Batmaz, yıkılmaz. Bu cumhuriyetin kurucusu sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk öldü Cumhuriyet yıkılmadı da satıcıları gidince mi Cumhuriyet yıkılacak. Yok öyle, bu cumhuriyet ilelebet ayakta duracak ama bu cumhuriyete biz sahip çıkacağız. Erzurumlular,  hacı amcalar etmeyin ya, çocuklarınız torunlarınız nerede ya…

 

 

“TAŞKESENLİOĞLU'NDAN SOYDUKLARININ HESABINI FİTİL FİTİL BURNUNDAN GETİRECEĞİZ”

 

Toplumun ahlaki değerlerinin birer birer yok edildiğini de anlatan Enginyurt, şöyle devam etti:

* “Toplumu, bu ülkeyi 20 yılda bu hale kim getirdi? İşte dinimizi de, diyanetimizi de, ahlakımızı da bizden aldılar.  O zaman ne yapacağız? Artık dur deme zamanı geldi. Açlığa, yokluğa, talana, soyguna dur diyeceğiz. En önemlisi de ne biliyor musunuz? Biz iktidara geleceğiz, Erzurumlu Zehra Taşkesenlioğlu'ndan soyduklarının hesabını fitil fitil burnundan getireceğiz.

 

* Erzurum adına yapacağız bunu, Erzurumlu için yapacağız bunu. Erzurumlunun çocuğu gurbete gidip çalışsın, Kuzey Irak'a gidip çatışsın, atasının, dedesinin, babasının toprağını terk etsin. Zehra Taşkesenlioğlu servetine servet katsın, Erzurumlu da ona oy vermeye devam etsin öyle mi?  Yok. Artık bu düzeni değiştireceğiz. Bunu değiştirmek içinde 6 parti bir araya geldik. Biribirine benzemez 6 parti söz konusu vatansa gerisi tefarruattır dedik. İnşallah bu birlikteliği bozmayacağız.

 

* Temel Karamollaoğlu'ndan PKK'lı olmaz. Meral Akşener'den PKK'lı olmaz. Gültekin Uysal'dan, Ali Babacan'dan, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan PKK'lı olmaz. Ama illa birileri PKK'lı arıyorsa maklubeci Bekir Bozdağ ile beraber HDP'nin masasına oturanlar aynaya baksınlar.”

 

 

“MİLLET İTTİFAKI’NIN ARKASINDA SARI SAÇLI, MAVİ GÖZLÜ DEV ADAM VAR”

 

Millet İttifakı’nın arkasında Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğunu belirten ve Cumhur İttifakı'nın propagandalarına halkın inanmamasını isteyen DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt, “Biz yolsuzluklardan, yoksulluktan bahsediyoruz, adam Erzurum'dan bağırıyor; ‘Sen onu boşver. Siz HDP ile niye berabersiniz onu söyleyin. Siz PKK ile beraberseniz onu söyleyin.

 

* Biz de Erzurum'dan haykırıyoruz, her kim ki PKK ile beraberse Allah onun belasını versin. HDP ile bir olmaya gelince Recep Tayyip Erdoğan, bizden daha iyi bilir o işi. Çünkü Diyarbakır meydanında ‘megri megri' diye türkü çağıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan, Habur'da çadır mahkemesi kurup da PKK'ya yol veren adamın adı Recep Tayyip Erdoğan, Apo'ya mektup yazdırıp İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğluna ‘oy vermeyin' diyen adamın adı Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş'a, ‘terörist' diyip özel jet ile Diyarbakır'a gönderen adamın adı Recep Tayyip Erdoğan…

 

* Dönüp öte yandan millet ittifakına sürekli, her yerde  hakaret ediyorlar. Bir tane meczup buluyorlar bin kişinin arasına salıyorlar, ‘Söyle Bay Kemal siz HDP ile mi berabersiniz, söyle Meral Akşener siz HDP ile mi berabersiniz. Sizin arkanızda kim var?' diye soruyorlar.  Evet bizim arkamızda biri var, Millet İttifakı’nın arkasında biri var. Erzurum'dan haykırıyoruz, Millet İttifakını'nın arkasında sarı saçlı, mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk var.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.