Düdüklü tencere patlayacak!

Erzurumspor psikolojik baskıyı üzerinden atamıyor, atması da zor görünüyor. Maçlar ilerledikçe, Erzurumspor’a yapılan hatalı transferleri su yüzüne çıktı. Transferi yapanlar nedense hiç bir açıklama yapmıyor. Bu açıklama gerekli.. Yiğidin hakkın yiğide verelim ki, Şifo Mehmet, bu maçı böyle kolay vermez, bu maçı alırdı!

 

Erzurumspor İlk yarıda vasat bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda Gençlerbirliği daha atak, daha çok paslaşan ve atak geliştiren bir takımdı. Golsüz kapattılar ilk yarıyı.

 

İkinci yarıda Erzurumspor atılan gole kadar iyiydi ama, gol yollarında bir başarı gösteremedi. İsabetsiz ortalar, kale direği arkasına düşen ortalara vuracak forvet olmaması gol sesi getirmedi.

 

Gençlerbirliği maçında Erzurumspor ilk yarı golü bulabilirdi ama forvetteki futbolcularının ‘ takım oyunu ‘ yerine şahsi becerilerinizorlamaları takımın gol şansını düşürdü. Futbolcu her pozisyonda ‘ ben ‘ dememeli, oyunda başka arkadaşlarının da olduğunu, pozisyona yakın, daha yatkın bir arkadaşını mutlaka görmeli. Her topa gelişine vurmak dan-dun oynamaktır. Bir galibiyet bu takıma moral getirecekti.

 

Bu hafta Hüseyin Çimşir hocadan ilk onbir için beklentilerim vardı. Ama sahaya sürdüğü 11 ‘de çok ağır kalan oyuncular var. İkinci yarı oyuna Hamroun ve Sisokko’ ile başlayabilirdi. Şahsi oynayan, pozisyon harcayan ve çalım meraklısı Gomez’i çıkarttı çünkü Gomez ‘ben atayım‘ derdinde, attırayım diye bir düşüncesi yok ve de çok gol kaçırdı. Ama Ömer, bu takımda 45 dakika oynayamaz.

 

Belki skor olarak iyi olunan bir maçta ‘Ömer de oynasın ‘ diyebilirsiniz. Kritik maçlarda koşamayan, formsuzluktan sürekli faul yapan bir Ömer’den 45 dakikada hayır gelmez.. Takımı tam tanımıyor olabilirsiniz, çalıştırmadığınız bir takımla 10 günde 3 maça çıkmak sizin dezavantajınız, ancak takımdaki bu genç ve mücadeleci oyuncular küstürülmemeli. Sırf fiziği var diye sahada gezinen futbolcuların katkısını 11 maçtır göremedik. Elinizdeki daha genç yeteneklere ara transfere kadar fırsat vermeniz skoru etkiler...

 

Sonuçta Gençlerbirliği Erzurum’dan 6 puan almış oldu . Bu maç 6 puanlık bir maç idi .. 8 puanlı Gençlerbirliği 19.sıradan 16. Sıraya yükseldi, dönüm noktası maçından karlı giden taraf oldu.

 

Gelelim yediğimiz gole, bu gol futbolculara ders diye izletilmeli. Top takibi yok, Gençlerbirliği oyuncusu sağ kanatta o topu taç çizgisine gitmeden yakalayarak ortaladı 4 futbolcu arasında! sonrası defansta ayak koyan olmayınca ilk şutu kaleci Fernol çıkardıysa da arka direkte Erzurumsporlu futbolcu olmadığı için Sefa ya topu boş kaleye göndermek kaldı. Nizami bir gol...

 

Sisokko’nun 90. Dakikada attığı gol de bir önceki pozisyonda Sadıku’nun cezaalanı içinden sert vurduğu topun kaleciden dönerken ‘eline çarpması ‘ yetişen Sisokko’nun keleciyi muhteşem avlaması... Sisokko topu açısına alıp akıllı bir vuruşla kalecinin üzerinden filelere gönderdi. Gol sevinci paylaşılırken araya Var girdi . Burada Sadıku’nun şutu, rakibinden döndü eline çarptı. Sadıku kasti olarak eliyle topa dokunmadı, topun yönünü değiştirmedi, top geldi ele çarptı Var dan gelen uyarı ile gol İPTAL edildi...

 

 

95. Dakikada ise Erzurumspor atağında soldan Gençlerbirliği ceza alanına giren Hamroun, sert vurdu, top defansta ki futbolcunun eline çarptı !.. Ama Ne penaltı ne kart hiçbir şey verilmedi. Mağlubiyeti hakem hatasına bağlamıyorum fakat golü iptal eden de , penaltıyı vermeyen de aynı hakem Alper Ulusoy idi.. Halep orda ise , arşın da burada. 1 puan bile olsa , Gençlerbirliği altın gibi 6 puan yerine en fazla 1 puanla gidecekti ...

 

Yönetim artık tepkileri göğüsleyemez, çıkıp taraftara “ hata bizim, özür diliyoruz, iyi bir transfer yapmadık. Ancak ara transferde bu takımı şaha kaldıracağız “ demeli.. Erzurum’da ve Erzurum dışında binlerce insanın gözü, yönetimin alacağı radikal kararlarda.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.