Kültür-Sanat Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 19:42

EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Merkez Ofisi törenle açıldı

EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Merkez Ofisi törenle açıldı
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda Erzurum’un ‘EİT 2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçilmesinin ardından başlatılan çalışmalar ve hazırlıklar  devam ediyor.

Erzurum Post-Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından Özbekistan'da düzenlenen  4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda Erzurum’un ‘EİT 2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçilmesinin ardından başlatılan çalışmalar ve hazırlıklar  devam ediyor. EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü olarak Muharrem Çığlık’ın atanmasından sonra bugün düzenlenen törenle 'Koordinasyon Merkez Ofisi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

 

 

Tarihi Erzurum Kalesi önündeki bir Erzurum evinin düzenlenmesiyle oluşturulan (EİT) 2025 Koordinasyon Merkezi’nin açılışı içinyapılan tören renki görüntülere sahne oldu.  Açılış programına Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ETSO Başkanı Saim Özakalın, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile vatandaşlar ve davetliler katıldı. 

 


Açılış öncesi EBB Mehter Takımı gösteri yaptı, Raci Alkır Sanatlar Lisesi öğrencileri ile Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur ise Erzurum türkülerini seslendirdi.

 

 

Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptıkları konuşmalarda EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti noktasında tüm imkanların seferber edilerek birlik ve beraberlik içinde hem iyi bir hazırlık süreci içerisinde olduklarını  dile getirdi.


EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Koordinasyon Merkezi Ofisi’nin açılışında turizm sektörünün dünya genelinde sağladığı istihdam ve ulaştığı hacim ile dünyadaki en aktif sektörlerden biri olduğunu anlattı.

 

 

2025 Erzurum Turizm başkenti süreci şehrin turizmi çeşitlendirme hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen altyapı, çevre, tanıtım ve yatırım faaliyetlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile anlatan Çığlık, "Erzurum, coğrafi konumu itibariyle doğal güzellikleri, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmasına bağlı olarak tarihi ve kültürel zenginlikleri, zengin bitki örtüsü, gastronomisi, insanımızın sıcakkanlılığı ve misafirperverliği gibi birçok artısıyla ulusal ve uluslararası turizminde rekabet üstünlüğü sağlayacak potansiyele ve avantajlara sahiptir" dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.