Ekonomi Haber Girişi : 08 Eylül 2023 15:18

Emekliye 3'üncü ikramiye geliyor

Emekliye 3'üncü ikramiye geliyor
Emekliye her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye veriliyor. Şimdi gündemde emekliye ek zam düzenlemesi ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi var. Peki emekli ikramiyesi ne kadar olacak?

Erzurum Post- Emekli maaşı düzenlemesi Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla beraber masaya gelecek. "Emekliye ek zam, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak?" sorusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıl sonuna kadar düzenlemenin tamamlanacağı mesajını verirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te maaş zamları için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI EKİM AYINDA MASAYA GELECEK

 

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre Ağustos ayında Toplu Sözleşme Görüşmelerinin ve zammının kesinleşmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını verdiği emekliye ek zam düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmaları hızlandırdı.
 

Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla beraber emekli zammı düzenlemesi ve 100. yıla özel bir defaya mahsus olarak emekli ikramiyesi masaya gelecek. Düzenlemelerin 15 milyonu aşkın vatandaşı ilgilendirmesi nedeniyle hummalı bir bütçe çalışması gerçekleştiriliyor.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.