Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2019 23:06

Erzurum'a kar yağışı... Onlarca TIR yolda kaldı

Erzurum'a kar yağışı... Onlarca TIR yolda kaldı
Erzurum'da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, kent merkezini uzun zamandan sonra beyaza bürüdü.

Erzurum Post-Kentte akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle karayolu ulaşımında güçlükler yaşanırken, sokakta yürüyenler ise zor anlara yaşadı.

 

Zaman zaman şiddetini artıran kar yağışı nederiyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düşerken, yolların da buzlanmasıyla hasarlı trafik kazaları meydana geldi. İhbarlar üzerine kazalara müdahale eden ekipler, sürücüleri öncelikle can güvenliklerini almaları ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri ise karayolunda ulaşımın sağlanması için tuzlama çalışması yaptı.

 

TIR'LAR YOLDA KALDI

 

Çevre yolunun Nene Hatun rampalarında tipi ve buzlanma nedeniyle çok sayıda TIR yolda kaldı. Bölgede tuzlama ve yol açma çalışması yapan Karayolları'na ait bir iş makinesi kayması sonucu refüje düştü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Nene Hatun rampasına araç geçişine izin verilmedi. Yapılan çalışmalar sonucu önce karayollarına ait iş makinesi daha sonra TIR'lar kurtarıldı. Yaşkalık 2.5 saat kurtarılmayı beklediklerini söyleyen TIR şoförü Mehmet Ünal Mişer, "Savas'tan yola çıktım, İran'a gidiyordum. Erzurum çevre yoluna girdiğimde şiddetli tipi başladı. Rampalar gelince aşırı buzlanam nedeniyle TIR'lar tek tek yolda kaldı, Karayolları ekipleri de yol açma ve tuzlama çalışması yaparken araçlardan biri refüje düştü ve yolu kapattı. Uzun uğraşlar sonucu yol açılabildi" diye konuştu.

 

 

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

 

Öte yandan Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetklileri yaptığı açıklamada, saat 17.00 ila 22.00 saatleri arasında Erzurum merkez ve Kuzey ilçelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğini ve sonrasında don olayının yaşanacağını belirterek sürücüleri uyarmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.