Gündem Haber Girişi : 11 Ağustos 2022 20:58

Erzurum'da AKP ile CHP arasında 'at arabacı' polemiği!

 Erzurum'da AKP ile CHP arasında 'at arabacı' polemiği!
CHP İstanbul Milletvekili Tanal'ın,  Erzurum'da bir at arabacı ile yaptığı sohbet gündem oldu. AKP Erzurum İl Başkanı Öz, o at arabacı yurttaşı ziyaret ederek, Tanal'ı, Hindistan'a giden İngiliz genel valisine benzetti.

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi-CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, partisinin geçtiğimiz hafta Erzurum'da düzenlediği grup toplantısı sonrasında bir at arabacı ile sohbet etti. Tanal, o anlara ait görüntüleri soyal medya hesaplarından da paylaştı. At arabacı yurttaşın, "Ben Ak Partiliyim" dediği görüntüler olaydan 9 gün sonra İHA aracılığı ile haberleştirildi. Bugün de AKP İl Başkanı Mehmet Emin Öz, at arabacı yurttaşı ziyaret etti. AKP İl Başkanı Öz, CHP Millletvekili Tanal'ı kastederek, "Adam atın üzerinde gayet kibirli sanırsın Hindistan’a gitmiş İngiliz genel valisi gibi duruyor" diye konuştu. Bu açıklamaların üzerine Tanal, "Ağzından çıkanı kulağı duymayan AKP’li başkan Mehmet Emin Öz, benim “Hindistan'a giden İngiliz genel vekili gibi durduğumu” savunmuş. Kendine gel Mehmet Emin Öz! Ne Mahmut Tanal İngiliz temsilcisidir ne de Erzurum İngiliz sömürgesi Hindistan’dır" dedi.

 

 

"GÖRÜNTÜLER KIRPILARAK ALGI YARTMAK İÇİN 9 GÜN SONRA HABER YAPILDI"

 

Mahmut Tanal, kendi sosyal medyasından alınan görüntülerin algı yaratma maksatlı kestirilerek haberleştirldiğini de ileri sürdü. Tanal yaptığı açıklamada "AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bugün İHA’ya konuşurken coşmuş, saçmalamış, haddini aşmış. Erzurumlulara hakaret, kahramanlara saygısızlık, niyet okuma, ne ararsanız var. Önce kısaca hatırlatalım. Milletin Sesi olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla 2 Ağustos 2022 tarihinde Erzurum’a gerçekleştirdiğimiz ziyarette, rastladığım bir at arabası sahibiyle sohbet etmiştim. İhlas Haber Ajansı, 9 gün sonra konuşma görüntülerini kırparak abonelerine servis ettiği haberde, benim arabacının “Ak Partiliyim” cevabı üzerine apar topar arabadan indiğim yönünde algı yaratmaya çalıştı. Bunun böyle olmadığını 1 dakika 6 saniyelik video kaydı ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

 

"NE MAHMUT TANAL İNGİLİZ TEMSİLCİSİDİR NE DE ERZURUM İNGİLİZ SÖMÜRGESİ HİNDİSTAN’DIR"

 

İHA ve muhabirini Basın Meslek İlkeleri’ni ihlalden Basın Konseyi’ne şikayet ettiğini de anlatan CHP Milletvekili Tanal, "AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, at arabası sahibi Ferdi A.’yı bularak fotoğraf çektirmiş. AKP’li başkan Mehmet Emin Öz’ün İHA aracılığıyla yaptığı açıklama, skandal ifadelerle dolu. Öz, benim “elimi cebime atarak Ferdi A.’ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kötü konuşursan sana para vereceğim” mesajı verdiğimi iddia etmiş. AKP Erzurum İl Başkanlığı koltuğunu işgal eden Mehmet Emin Öz, “Kişi kendinden bilir işi” lafını duydun mu hiç? Parayla birilerini yönlendirdiğin, konuşturduğun, iş yaptırdığın için mi benimle ilgili böyle bir niyet okuması yaptın? Ağzından çıkanı kulağı duymayan AKP’li başkan Mehmet Emin Öz, benim “Hindistan'a giden İngiliz genel vekili gibi durduğumu” savunmuş. Kendine gel Mehmet Emin Öz! Ne Mahmut Tanal İngiliz temsilcisidir ne de Erzurum İngiliz sömürgesi Hindistan’dır" dedi.

 

"CHP’NİN ERZURUM ZİYARETİNİN KİMYANIZI BOZDUĞUNU BİLİYORUZ..."

 

Milli Mücadele ruhunun ortaya çıktığı Erzurum’u işgal altındaki bir kent, İngiliz sömürgesi bir şehir olarak yansıtan AKP İl Başkanı Öz'ün özür dilemesi gerktiğinide ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Tanal, "Kurtuluş Savaşı kahramanlarının, Nene Hatun’un kemiklerini sızlatmıştır. Basit siyasi hesaplar peşinde koşan Mehmet Emin Öz, derhal Erzurum’dan, Erzurumlulardan özür dile. CHP’nin Erzurum ziyaretinin kimyanızı bozduğunu biliyoruz. Panikle hazırlanan raporlardan da haberdarız. CHP ve dostları, Erzurum’da da size gereken dersi verecektir. Buradan AKP Genel Merkezi’ne de sesleniyorum. Mehmet Emin Öz gibi ne dediğini bilmeyen il başkanlarına sahipsiniz. Erzurum İl Başkanınızın Erzurum halkından özür dilemesini sağlayın."

 

 

AKP'Lİ ÖZ: HİNDİSTAN’A GİTMİŞ İNGİLİZ GENEL VALİSİ GİBİ DURUYOR

 

AKP İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bugün beraberinde bulunan Teşkilat Başkanı Yavuz Selim Turan, Tanıtım Medya Başkanı Metin Barlak, AKP Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın ve AKP Gençlik Kolları Başkanı Gökberk Kocaeliler ile birlikte CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın at arabasına bindiği Ferdi Abdullahoğlu’nu ziyaret etmişti. Başkan Öz, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Bazıları var bağırıyor, söyledikleri de zaten ezber belli. Aynen CHP ve İyi Parti'nin daha önceden yaptığı gibidir. Açız diye milleti bağırttırıyor, bir bakıyoruz adamın 4-5 tane evi var. Ferdi gayet normal zaten, adam da atın üzerinde gayet kibirli sanırsın Hindistan’a gitmiş İngiliz genel valisi gibi duruyor. Eli de cebinde herhalde elini cebine atıyor ki Ferdi'ye de para falan mı teklif ediyor kötü konuş elim cebimde sana para vereceğim mesajı mı veriyor o tarzda bir adam. Ferdi inanılmaz bir duruş göstererek adamın o kibrini yok ediyor. Hiç onu kale almadan 'Senin düşüncenin benim için bir anlamı yok' diyor. 'Gerekirse ben aç kalırım ama bu ülkeye bu kadar hizmet eden bir insanın hakkında kötü konuşmam' diyor..." dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.