Erzurum Haber Girişi : 28 Temmuz 2023 17:37

Erzurum'da faytoncular gece yarısı eylem yaptı

Erzurum'da faytoncular gece yarısı eylem yaptı
Erzurum'da tarihi Çifte Minareli Medrese ile Havuzbaşı Atatürk Anıtı arasında nostaljik tur düzenleyen faytoncular, yasaklama kararı alınmasını protesto etti. Caddeyi trafiğe kapatan faytonculara polis müdahale ederek gözaltına aldı.

Erzurum Post-Erzurum'da tarihi Çifte Minareli Medrese ile Havuzbaşı Atatürk Anıtı arasında nostaljik turlar düzenleyen atlı faytoncular gece saatlerinde eylem yaptı. Kentin en işlek caddesini atlı faytonları ile Yakutiye Medresesi önünde trafiğe kapatan faytonculara polis müdahale etti.

 


Erzurum Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen, 'trafiği tehlikeye soktukları','ses ve görüntü kirliliği oluşturdukları' gerekcesi ile kentte nostaljik tur düzenleyen atlı faytonları yasaklama kararı aldı. Yasak kararını protesto eden faytoncular ise gece saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapattı. Dakikalarca trafiğe kapatılan caddede faytonculara trafik ekipleri müdahale etti.

 

 

Emniyet güçleri tarafından gündüz uyarılan faytoncular atları ile yolu kapatarak belediye başkanı ve yetkililer ile görüşmek istediler. Amaçlarına ulaşmayan faytoncular polisin ikazlarına rağmen dağılmadılar. Bu arada bazı fayton sahiplerinin üzerlerine benzin döküp kendilerini yakmak ve bıçak çekerek küfür etmeleri üzerine polis havaya ateş açarak açarak müdahale etti.

 

 

Olay yerine gelen ekipler, faytoncuları gözaltına alması üzerine cadde yenden trafiğe açıldı.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.