Erzurum Haber Girişi : 07 Şubat 2024 19:18

Erzurum'da Halk Ekmek 4 TL'den satılacak

Erzurum'da Halk Ekmek 4 TL'den satılacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Halk ekmek  Erzurum'da Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde 4 TL’ye satılacak.

Erzurum Post-Büyükşehir Belediyesi ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında imzalanan protokol ile 'Halk Ekmek' Tarım Kooperatifi Marketlerinde 4 TL den satılacak.  Müceldili Konağında düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Bekir Parlak ve davetliler katıldı.

 


Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen Erzurum Halk Ekmek Fabrikası'nın yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Başkan Sekmen, "Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile yaptığımız protokol çerçevesinde Erzurum’da halk ekmeği 4 TL’den satılacak. Bunu sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde yapıyoruz. Bir yandan şehrin imkanlarını tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm gibi sektörlerle artırmaya gayret ederken bir yanda da sosyal açıdan sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Belediyemizin bünyesinde oluşturduğumuz Sosyal İşler Birimi ile bu hizmetleri yerine getiriyoruz. Bunlardan biri de ekmek üretimi. Çölyak hastaları için de ekmek üretimimiz var. 17 büfemizde ekmek satışı yapıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile yaptığımız sözleşme ile 19 yerde daha halk ekmeği satışı yapılmış olacak. Biz esnafımızın ya da fırınlarımızın rakibi değiliz, ihtiyaç sahibi insanlarımıza destek olmak istiyoruz. Erzurum’daki ekmek tüketiminin yüzde 15-20’sini karışılacağız" diye konuştu.

 


Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Bekir Parlak ise yaptığı açıklamada  “Büyükşehir belediyeleri içindeki en ucuz ekmeği bizlere vermesi önemli. Kendilerine bu anlamda teşekkür ederim” dedi.

 


İmzalanan protokol kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Halk Ekmek, 4 TL’den satılmak üzere Tarım Kredi Kooperatif Marketlere verilecek.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.