Erzurum'da MHRS krizi... Hastalar randevu alamıyor!

Erzurum Post-Erzurum'da Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastahane randevusu alarak muayene olmak isteyen vatandaşlar karşılaştıkları sonuçla şaşkına dönüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet vermek amacıyla Erzurum'da yaklaşık 2 yıl önce yüksek teknolojiyle donatılarak hasta kabulüne başlayan 400 bin metrekare alana kurulu ve 1500 yatak kapasiteli şehir hastanesinin olmasına rağmen randevu almak isteyen hastalara Muş, Bayburt gibi yüzlerce kilometre uzaktaki hastaneler öneriliyor.

 

 

BİR HAFTA SONRA MUŞ'A GİDİN!

 

Örneğin bugün itibarıyla Erzurum merkez Yakutiye ilçesinde oturan birisi E-Devlet üzerinden 'Göğüs Hastalıkları Servisi'nde muayene olmak istediğinde E-Devlet üzerinden yaptığı başvuruda, randevu sistemi hastaya en yakın hastaneleri şu şekilde öneriyor:

 

 

Oltu Devlet Hastahanesi: Mesafe : 99 km. En Erken Tarih :11.10.2021

Muş Devlet Hastahanesi: Mesafe : 101 km. En Erken Tarih: 07.10.2021

Bayburt Devlet Hastahanesi: Mesafe : 119 km. En Erken Tarih:07.10.2021

 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞIYOR

 

Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden haftalardır istedikleri kliniklere randevu alamadıklarını belirten vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor. Yüzlerce milyon lira harcanarak yapılan devasa hastanelerde sistemin çöktüğünü ileri süren vatandaşlar, "Doğu Anadolu, hatta çevre ülkelere hizmet vermek üzere kurulan hastanenin yanı başında randevu alamıyoruz. Güya insanlar bu hastaneler ve sağlık altyapısı için Erzurum'a tedavi olmaya gelecekti.

 

 

Şimdi biz başka illere gönderiyorlar. Bu nasıl bir sistem, bir yetkili ne zaman açıklama yapacak? En iyi sağlık alt yapısına sahip olmakla övündüğümüz ülkemizde merkezi sağlık sistemi çökmüş, kimsenin ne haberi var ne de umurunda" diye tepkilerini dile getirdiler.

 

 

Orhan BOZKURT/Sözcü

  • 6 / 1 Erzurum'da MHRS krizi... Hastalar randevu alamıyor! 0

  • 6 / 2 Erzurum'da MHRS krizi... Hastalar randevu alamıyor! 1

  • 6 / 3 Erzurum'da MHRS krizi... Hastalar randevu alamıyor! 2

  • 6 / 4 Erzurum'da MHRS krizi... Hastalar randevu alamıyor! 3

  • 6 / 5 Erzurum'da MHRS krizi... Hastalar randevu alamıyor! 4

  • 6 / 6 Erzurum'da MHRS krizi... Hastalar randevu alamıyor! 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor