Gündem Haber Girişi : 01 Nisan 2024 00:21

Erzurum'da seçim huzur içinde tamamlandı!

Erzurum'da seçim huzur içinde tamamlandı!
Erzurum Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde tamamlandığını açıkladı

Erzurum Post- Haber Merkezi- Enes TANAS/Doğancan KAVUKCU/Mustafa AYDIN/Muhammet Yaşar AĞDAĞ-Erzurum'da 31 Mart yerel seçimleri huzur içinde tamamlandı. Seçimlerde ilk gelen sonuçlara göre  Cumhur İttifakı'nın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen yüzde 49 oranında oy alarak  Erzurum tarihinde 3'üncü kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.  


İYİ Parti Adayı Canan Uçar ise yüzde 22,60 oy oranı ile ikinci sırada yer aldı.


DEM Parti Adayı Gülden Varlı yüzde 7,16 oy oranı ile üçüncü,

 

CHP Adayı  Atlıhan Atila ise  yüzde 6,15 oy oranı ile dördüncü sırada yer aldı.

 

ZAFER Partisi ise  Fatih Aygün ile yüzde 5,14 'de kaldı.

 

Resmi olmayan sonuçlara göre Erzurum'da belediye başkanlıklarını şu isimler ve partiler kazandı:

 

Aziziye: Yeniden Refah Partisi (YRP) Emrullah Akpınar

Yakutiye: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mahmut Uçar

Palandöken: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Muhammet Sunar

Aşkale: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Şenol POLAT

Çat: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arif Hikmet KILIÇ

Hınıs: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)Serdal ŞAN

Horasan: İYİ Parti (İYİ) Hayrettin ÖZDEMİR

İspir: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ahmet COŞKUN

Karaçoban: Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Kazım ERHAN

Karayazı: Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Bahar GÖKSU

Köprüköy: Yeniden Refah Partisi (YRP) Nevzat KARASU

Narman: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Aydemir KINALI

Oltu: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Adem ÇELEBİ

Olur: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vedat ERGÜN

Pasinler: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ünsal SERTOĞLU

Pazaryolu: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İbrahim ŞAHİN

Şenkaya: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Görbil ÖZCAN

Tekman: Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Abdurrahman SEVER

Tortum: Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Muammer YİĞİDER

Uzundere: Büyük Birlik Partisi (BBP) Muhammet Halis Özsoy

 


AK PARTİ MERKEZ AZİZİYE'Yİ KAYBETTİ

 

Resmi olmayan sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi (YRP) Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar oldu. 

 

31 Mart Mahalli Yerel seçimlerde Aziziye Belediyesine Yeniden Refah Partisi'nden aday olan Emrullah Akpunar yüzde 44,30 civarında oy alarak alarak Aziziye Belediye Başkanı oldu. AKP Adayı Eyüp Tavlaşoğlu ise oyların ancak yüzde 38'ini aldı.


Emrullah Akpunar Kimdir?

Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Erzurum - Aziziye Belediye Başkan adayıdır. Yeniden Refah Partisi Erzurum - Aziziye Belediye Başkan adayı Emrullah Akpunar serbest meslek yapmaktadır ve ortaokul/lise mezunudur.

 

ÇAT'TA ARİF HİKMET KILIÇ COŞKUSU


Resmi olmayan sonuçlara göre,  Erzurum'da Çat Belediye Başkanlığını ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden Arif Hikmet Kılıç kazandı.  

 

CHP adayı Arif Hikmet Kılıç, ilçede kullanılan oyların yüzde 52.20'sini, AKP adayı Seyhun Saydın ise 42,08'ini aldı. 

 

Arif Hikmet Kılıç Kimdir?

 

1967 yılında Erzurum´un Çat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilçede tamamlayan Arif Hikmet Kılıç daha sonra ticaret hayatına atıldı. İstanbul´a yerleşti. İnşaat, turizm ve eğlence sektöründe önemli kariyer yaptı. İyi bir yönetim ve teşkilatlanma tecrübesine sahip girişimci ruhu ile ileriye dönük halkın içinden biri olarak mahalli seçimlerde 2015 yılında CHP den belediye başkanlığına aday olarak halkın büyük çoğunluğunun tercihi ile belediye başkanı olmuştu. Kılıç, 5 yıl aradan sonra yeniden Çat Belediye Başkanı oldu. 

 

YAKUTİYE MAHMUT UÇAR İLE MUTLU


Resmi olmayan sonuçlara göre Yaktiye Belediye Başkanı Ak Parti'den Mahmut uçar oldu.

 

31 Mart Mahalli Yerel seçimlerde Yakutiye Belediyesine Ak Parti'den aday olan Mahmut Uçar, kullanılan oyların yüzde 40'ını alarak ikinci kez seçildi.  2019 yerel seçimlerinde de  Ak Parti Başkanı Mahmut Uçar kazanmıştı. 

 

Mahmut Uçar Kimdir?

 

1977 yılında Erzurum’un merkeze bağlı Soğukçermik Köyü’nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Erzurum İmam Hatip Lisesi' nde okudu. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı yıl Narman İlçe Devlet Hastanesi’nde Hekim olarak göreve başladı. 2003-2004 yıllarında Merzifon’da yedek subay olarak askerlik vazifesini yerine getirdi. Askerlik sonrası Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünde ve çeşitli sağlık kurumlarında birçok kademede yöneticilik ve hekimlik görevlerinde bulundu. 2013-2015 yılları arasında T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Kuzey Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü olarak çalıştı. 2015-2017 yılları arasında Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptı. 28 Ekim 2017 tarihinde Erzurum İl Sağlık Müdürü olarak atanan Mahmut Uçar, bu görevi yürütmekteyken 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak AK Parti tarafından aday gösterildi ve seçimi kazanarak Yakutiye Belediye Başkanı oldu. İngilizce ve Arapça bilmektedir.


KÖPRÜKÖY'DE KOLTUK DEĞİŞTİ, KARASU KOLTUĞU DEVRALDI

 

Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50 oyla Yeniden Refah Partisi (YRP) Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu oldu.

 

2019 Yerel seçimlerinde Köprüköy Belediyesi Başkanı Ak Parti'den Osman Belli olmuştu. 

 

Nevzat Karasu Kimdir?


Köprüköy Belediye Başkan adayı Nevzat Karasu serbest meslek yapmaktadır ve ortaokul/lise mezunudur.

 

TORTUM'DA 'YİĞİDER' ZAFERİ

Resmi olmayan sonuçlara göre, 51,87 oyla Ak Parti'den Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider oldu.

 

2019 Yerel seçimlerinde Tortum Belediye Başkan adaylığını Büyük Birlik Partisi'nden koyan Yiğider, 2024 seçimlerinde Ak Parti'den aday oldu ve seçimi kazandı.
 

Muammer Yiğider Kimdir?

1964 yılında Erzurum ili Tortum ilçesi Serdarlı Beldesinde bir esnaf çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Serdarlı da lise öğrenimini ilerleyen yıllarda açık lisede tamamlamıştır.

1980 yılında İstanbul’a giderek çalışma hayatına başlamıştır. Kurduğu tekstil ve inşaat firmaları ile İstanbul sanayi odasına üye olmuştur. İstanbul da yaşadığı sırada birçok Erzurum vakıf ve derneklerinde yöneticilik yapmıştır. Erzurum kayak kulübünde yirmi yıla yakın bir süre yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık görevlerinde bulunmuştur.

2009 yılında Serdarlı beldesi halkının yoğun talebi üzerine belde belediye başkanlığına aday olmuş yaklaşık olarak %80 oy oranı ile seçimleri kazanmıştır. Görev yaptığı süre içerisinde halkla iç içe yönetim anlayışıyla beldenin birçok sorununu başarı ile çözmüştür. 2019 yerel Seçimler de ise Büyük Birlik Partisi'nden Tortum Belediye Başkanı Olarak Seçilmiştir. 23.07.2020 tarihinde Büyük Birlik Partisi'nden istifa ederek,13.08.2020 tarihinde AKPARTİ Tortum Belediye Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Muammer YİĞİDER evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Palandöken'de Sunar Rüzgarı

 

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 40,66 oyla Adalet ve Kalkınma Partisi Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar oldu. Sunar'ı en yakından takip eden aday ise yüzde 20,24 ile İyi Parti'den Ömer Özden oldu.


2019 Yerel seçimlerinde de Palandöken Belediye Başkanlığını Ak Partiden Muhammet Sunar kazanmıştı. 

 

Muhammet Sunar Kimdir?


1971'de doğan Muhammet Sunar, ilk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1994 yılında mezun olan Sunar, avukat olarak meslek yaşamına başladı. Sunar, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesini de bitirdi.AK Parti İl Başkanlığında çeşitli kademelerde görev yapan Sunar, kentte kamu yararını gözeten sosyal amaçlı bazı sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak yer aldı.Muhammet Sunar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Palandöken İlçe Belediye Başkanı seçildi.Sunar, evli ve 3 çocuk babası.

 

Aşkale, "ŞENOL POLAT" dedi

 

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 45,36 oyla Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat oldu. 15 Bin 511 seçmenin sandığa gittiği Aşkale'de Yeniden Refah Partisi(YRP) Belediye Başkan Adayı Enver Başaran ile kıyasıya mücadele verdi. AKP adayı Şenol Polat 5 Bin 605 oy ile birinci parti olurken YRP adayı Enver Başaran 5 Bin 479 oy alarak ikinci parti oldu.

2019 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Ak Partiden Ahmet Yaptırmış olmuştu. 


ŞENOL POLAT KİMDİR?


Şenol Polat, 1977'de Erzurum'un Aşkale ilçesinde doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini ilçede tamamlayan Polat, Atatürk Üniversitesi Tesisat Teknolojileri ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.AK Parti Aşkale Gençlik Kolları kurucu kadrosunda yer alan Polat, partinin birçok kademesinde görev yaptı. Belediye Meclis üyesi seçilen Polat, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından önce Başkanvekilliğine, ardından kayyum olarak Belediye Başkanlığı görevine getirildi. Polat, evli ve 4 çocuk babası.

 

Hınıs'ta Serdal Şan dönemi

 

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 47,76 oyla Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Hınıs Belediye Başkanı Serdal Şan oldu.  Hınıs'ta 16 Bin 514 seçmen sandığa gitti. 5 Bin 290 oy alarak Hınıs Belediye Başkanı oldu.


2019 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Ak Partiden Erdoğan Eren olmuştu. 


SERDAL ŞAN KİMDİR?


Serdar Şan, 1978'de Erzurum'un Hınıs ilçesinde doğdu. İlkokul mezunu olan Şan, evli ve 5 çocuk babası.

 

Horasan'da zincirleme yarışta kazanan İYİ Partili Hayrettin Özmen oldu

 

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 32,10 oyla İyi Parti Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir oldu. 24 Bin 355 seçmenin sandığa gittiği Hınıs'ta 5 Bin 684 oy alarak Hınıs Belediye Başkanı oldu. İkinci parti olarak Yeniden Refah Partisinden Abdulhatem Bastem 5 Bin 640 oyla takip ederken üçüncü parti olan Adalet ve Kalkınma Partisinden Recep Karataş ise 5 Bin 537 oy ile sıralamada yer aldı.


2019 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Ak Partiden Abdulkadir Aydın olmuştu. 


HAYRETTİN ÖZDEMİR KİMDİR?

yakında detaylar eklenecek...

 

Coşkun, 8 oy fazlayla yeniden İspir Belediye Başkanı oldu

 

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 41,38 oyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun oldu. 13 Bin 55 seçmenin sandığa gittiği İspir'de 3 Bin 925 oy alarak İspir Belediye Başkanı oldu. Büyük Birlik Partisi'nden aday olan Osman Çakır, 8 oyla Belediye Başkanlığını kaybetti.

 

2019 Yerel seçimlerinde de Belediye Başkanı Milliyetçi Hareket Partisinden Ahmet Coşkun olmuştu. 


AHMET COŞKUN KİMDİR?


Ahmet Çoşkun, 1970 yılında Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1993 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında “Dadaşa Çağrı” gazetesini çıkarmaya başladı.

Ahmet Çoşkun, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ve Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği üyesidir. Avrasya Kültür Sanat Derneği Başkanlığı ve EKO Avrasya Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevlerini yürütmektedir.

 

Narman, Aydemir Adem Kınalı ile yola devam

 

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 42,99 oyla  Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Narman Belediye Başkanı Aydemir Adem Kınalı oldu. 


2019 Yerel seçimlerinde de Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Burhanettin Eser olmuştu. 


AYDEMİR ADEM KINALI KİMDİR?


Aydemir Adem Kınalı, 1965'te Erzurum'un Narman ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Narman'da tamamlayan Kınalı, 1987'de Atatürk Üniversitesi Erzincan Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü'nden mezun oldu. 1992'de Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitiren Kınalı, 2009'da Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi Akademisine katıldı. Kınalı, 2016'da Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.
Çeşitli kurumlarda memur olarak çalışan Kınalı, evli ve 3 çocuk babası.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.