Erzurum Haber Girişi : 02 Şubat 2023 14:35

Erzurum'da uçak seferleri iptal edildi... Kar timleri görev başında!

Erzurum'da uçak seferleri iptal edildi... Kar timleri görev başında!
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul ve Ankara’dan Erzurum’a gelecek uçak seferleri iptal edildi. Kentte, kar yağışının ardından kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapanırken, belediye ekipleri alarma geçti.

Erzurum Post-Erzurum’da sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul’dan iki, Ankara’dan ise Erzurum’a gelecek olan bir uçak seferi iptal edildi. Kent merkezinde  yağış etkisisni sürdürüken Erzurum Havaalanında ise kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

 

Erzurum’da dün gece başlayan ve etkisini artırarak sürdüren kar yağışının ardından bin 439  kırsal mahallenin yolu ulaşıma açık tutmak için Büyükşehir Belediyesi kar timleri 7/24 masai yapıyor. Erzincan'da da kar yağışı nedeniyle ise  471 köye ulaşım sağlanamıyor.

 

 

KENT MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYİ GEÇTİ

 

Etkisini artırarak sürdüren yağış nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Yoğun olarak devam eden kar yağışı nedeniyle kara yollarında görüş mesafesi 50 metrenin altına düşürürken,  Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Erzurum-Kars-Ağrı, Erzurum-Erzincan ve Erzurum-Bingöl yollarını açık tutabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. 

 

 

BAŞKAN SEKMEN: KIŞLA MÜCADELE BİZİM İŞİMİZ


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kışla mücadele bizim işimiz” dedi. 

 

Başkan Sekmen, “Büyükşehir Belediyemizde görevli ekiplerimiz, kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmasına başladı. İl genelinde karla mücadele çalışmalarını yaklaşık 1000 iş makinası ve 1000 personelle gerçekleştirmekteyiz. Hemşerilerimiz kapalı köy yolları ve ulaşımda yaşanan olası bir problemde Büyükşehir Belediyemizin 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayabilirler. Vatandaşlarımızın sorun yaşamaması ve kış mevsimini güzel bir şekilde geçirmeleri için tüm imkânlarımızı halkımızın hizmetine seferber edeceğiz” diye konuştu.

 

 

YAKUTİYE BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYE BAŞLADI


Bu yıl geç gelen ama etkili şekilde devam eden kar yağışıyla birlikte araç ve iş makinalarıyla karla mücadele çalışmalarına start veren Yakutiye Belediyesi Ekipleri, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki yolların kar açma ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Yakutiye ilçe sınırları içerisindeki ara arterler ve 44 mahallede karla mücadele mesaisine hız kesmeden sürdüren ekipler, buzlanan yollara da tuz serpme işlemi uygulayarak kazaları önlemeye çalışıyor.

 

 

Kar yağışıyla birlikte araç ve yaya trafiğinde aksamaların yaşanmaması için karla mücadele ekiplerinin vardiyalı sistemle gece gündüz mesai yaptıklarını ifade eden Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, kar yağışının devam ettiği ve özellikle don olaylarının arttığı bu günlerde vatandaşları uyararak,  özellikle şehir içi trafikte dikkatli olmalarını ve buz sarkıtları ile kayıp düşme olaylarına karşı tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.