İlçeler Haber Girişi : 27 Aralık 2021 13:14

Erzurum eksi 16’yı gördü

Erzurum eksi 16’yı gördü
Erzurum’da soğuk hava etkisini arttırdı. Gece sıfırın altında 16 dereceye düşen hava sıcaklığı sonrası kentteki şadırvanlar adeta buzdan şelaleye döndü.
Erzurum eksi 16’yı gördü

Erzurum Post-Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı sonrası soğuk hava etkili oluyor. Erzurum’da dün gece saatlerinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyi gördü. Sabah saatlerinde sıfırın altında 8 dereceleri gören hava sıcaklığı sonrası kentte bulunan şadırvanlar buz kesti.

 

 

Şadırvan buzdan şelaleye dönüştü


Lala Mustafa Paşa Cami önünde bulunan tarihi şadırvanın alt ve üst kesimleri buz keserken şadırvanda adeta buzdan şelale görüntüsü oluştu. Öğle namazını kılmak için caminin bahçesine gelen vatandaşlar ise buz kesen şadırvandan abdest aldı.

 


 

Buzlanma ve don uyarısı yapıldı


Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 


 

Gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 27, Ardahan’da 21, Kars’ta 20, Erzurum’da 16, Iğdır’da 9, Bayburt’ta 7 ve Erzincan’da 6 derece olarak ölçüldü. Kayak Merkezlerinde ki kar kalınlığı da Palandöken Kayak Merkezinde 92, Ergan Kayak Merkezinde 38 ve Sarıkamış Kayak Merkezinde 32 santimetre olarak ölçüldü.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.