Spor Haber Girişi : 15 Ağustos 2022 12:16

Erzurum Ovası'nda geleneksel güreş şöleni

Erzurum Ovası'nda geleneksel güreş şöleni
Büyükşehir Belediyesi ile Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ve Erzurum Ovası’nda gerçekleştirilen 'Güreş Festivali'ne Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan ve Gürcistan’dan yaklaşık 400 pehlivan katıldı.
Erzurum Ovası'nda geleneksel güreş şöleni

Erzurum Post- Büyükşehir Belediyesi ile Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ve Erzurum Ovası’nda gerçekleştirilen 'Güreş Festivali'ne Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan ve Gürcistan’dan yaklaşık 400 pehlivan katıldı.

 

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve yöresel halk oyunları gösterisis ile başlayan güreş festivali yoğun ilgi gördü.

 

 

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, açılışta yaptığı konuşmada, pehlivanlara başarı diledi. Etkinliğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Altınok,  güreşlerin kardeşlik ve pehlivanlık hukukunun gelişmesine katkı vermesi temennisinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise geleneği yaşatmanın kültürü yaşatmak olduğunu vurguladı.

 

 

Ata sporlarını yaşatmak için 8 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, “Belediyeler bir yandan altyapı hizmetleri yaparlar, bir yandan kırsalda çalışırlar, bir yandan imar faaliyetlerine ağırlık verirler. Ama belediyeler bir de toplumun gelenek ve göreneklerini yaşatmak, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık vermek üzere çalışmalar yaparlar. Bu kapsamda en önemli ata sporlarımızdan olan güreş etkinliğimizi düzenliyoruz.” diye konuştu.

 

 

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ise insanlık tarihinin en eski sporlarından biri olan güreşin ayrıca en fazla benimsenen spor dallarından birisi olduğunu belirtti. Başkan Uçar,  “Tarih ve medeniyet hazinesi Yakutiye’mizde, Büyükşehir Belediyemizle ile birlikte ova güreşlerini yeniden canlandırma kararı aldık. Allah nasip ederse bu festivali geleneksel hale getirip her yıl gerçekleşmesini sağlayacağız” dedi.

 

Konuşmaların ardından meydana çıkan pehlivanlar, davul zurna eşliğinde kıyasıya mücadele etti. Festivale, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yakutiye Kaymakamı Murat Öztürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

RIZA YILDIRIM BAŞPEHLİVAN OLDU

 

Organizasyonda İranlı rakibi Reza Yusufen’i yenen Rıza Yıldırım başpehlivan oldu.

İşte Erzurm Ovası Güreş Festivalinde dereceye giren pehlivanlar: 

 

 

Yıldızlar kategorisi:

30 kilogram: Utku Çağatay Söğütlü

35 kilogram: Arda Kutlu

40 kilogram: Buğra Kavak

45 kilogram: Halil İbrahim Pekmez

50 kilogram: Osman Çolak

55 kilogram: Emirhan Kısa

60 kilogram: Efecan Yalçın

65 kilogram: Yusuf Tüment

70 kilogram: Çağrı Söğütlü

75 kilogram: Fatih Özgenç

 

Büyükler kategorisi:

60 kilogram: Ahmet Peker

65 kilogram: Ahmet Duman

70 kilogram: Utku Doğan

75 kilogram: Cüneyt Budak

80 kilogram: Ramazan Son

85 kilogram: Ender Coşkun

90 kilogram: Abdülkadir Özmen

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.