Erzurum’un parlayan yıldızları

Erzurum da sporun emekçileri olan kulüplerimiz yıllardır gençliye hizmet etmekteler. Yalnızca sporcu yetiştirmenin yanı sıra vatanına milletine bağlı sağlıklı nesiller yetiştirmek için çaba gösteren kulüplerimizden ikisini anlatmak isterim. Sporun günümüzde bir sektör haline geldiği, spor malzemelerinin çok pahalı olduğu, spor ekonomisinin her geçen gün zorlaştığı günümüzde bir kuruma bağlı olmaksızın ferdi sporlarda sporcu yetiştirmeye çalışan bu kulüplerimiz büyük bir fedakârlık örneği göstermekteler.

 

Bunlardan ilki kayak denince akla ilk gelen kulübümüz olan Erzurum Kayak Kulübü yıllardır kendi imkânları ile sporcu yetiştirmeye çalışan ve bu yükü çeken öncü kulüplerimizden birisi. Kulüp başkanlığına iki yıl önce seçilen ve neredeyse kapanma aşamasında kulübü devralan 2002 Salt Lake Olimpiyatlarına da katılmış yıllarca Milli sporcu olarak ülkemize hizmet eden ve artık yönetici olarak hem Kayak Vakfı Başkanlığını hem de Kayak Kulübü başkanlığı ile birlikte spora hizmet eden Atakan Alaftargil ve yönetimi, kulübün sporcuları için yeniden yapılanmanın yanı sıra gelir gelmez kulübün fiziki yapısını değiştirmek için kulüp binasını baştan aşağı yeniledi. Vizyonunu ortaya koyan bir yapı sayesinde sporcularına muhteşem bir fiziki yapı oluşturdu.

 

Türk kayağına ve Erzurum’a 1960 yılından beri hizmet eden Erzurum Kayak Kulübü, yurt içinde aldığı başarıların yanı sıra olimpiyatlara gönderdiği sporcular ile Atakan Alaftargil ve yönetiminin göreve gelmesinin ardından adeta küllerinden doğdu. Bu sezon ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalya sayısını artırarak eski günlerdeki gibi parlak günlerine dönmeye başladılar. Erzurum’un gururu olan Erzurum Kayak Kulübünü, Atakan Alaftargil ve ekibini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

 

Ferdi sporlar da büyük bir özveri ve fedakarlıkla hizmet eden bir diğer kulübümüz de Çelebi Spor Kulübü.Karateyi Erzurum da gençliğe sevdiren Devlet Sporcusu, antrenör, hakem, Curling Federasyonu Başkanvekiliyi yapan spor emekçisi Ahmet Çelebi, Karate branşı için kurmuş olduğu kulübünü gençliğin hizmetine sunarak Sadece karate değil, cimnastik, yüzme, curling, short track, buz pateni, taekwondo, kick boks branşları ile  4000 den fazla  sporcuya hizmet etmektedir. Geçen yıl büyük bir fedakarlığa katlanarak, Erzurum da ilk özel spor kompleksini kuran Çelebi, çok amaçlı kapalı spor salonunu da sporcuların hizmetine açarak büyük bir hizmete imza atmış oldu. Erzurum da bir ilki başaran Ahmet Çelebi kendi ifadesiyle “hayalimi gerçekleştirdim “ sözleri ile işini ne kadar sevdiğini hem maddi hem manevi ispat etmiş oldu.

 

Erzurum da karate sporu neredeyse hiç yokken bugün Erzurum’da en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip, Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda en fazla madalya kazanan ve milli takıma en fazla sporcu veren bir spor branşı haline gelmesinde büyük rol oynayan Çelebi spor kulübünü ve Ahmet Çelebi’yi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.