Erzurum'un vekilleri...

Erzurum Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan, Türkiye Barolar Birliği tarafından Anayasa Mahkemesi aday üyeliğine seçilmişti.

 

Meclis’te yapılan oylamada Erzurumlu Baro Başkanı değil, Çorum’un Baro Başkanı seçildi.

 

Anayasa Mahkemesi’nin yeni üyesi hakkında gazetecilerin elde ettiği bilgilere göre, Anayasa’ya pek de uygun düşmeyen fikirlere sahipmiş. Yani hukuktan önce dini değerleri önceleyen görüşleri savunuyormuş.

 

Yine, iddialara göre seçilen bu yeni üye ile AKP’nin Anayasa Mahkemesi’ndeki dengesi kendi lehine iyi bir sonuç vermiş.

 

Yeni üye hakkında önyargılı değiliz. Nihayet, edindiğimiz bazı bilgilere dayanarak düşüncemizi seslendirdik.

 

Erzurum Baro Başkanı Göğebakan’ı tanırım. İyi bir hukukçudur. Cumhuriyetin değerlerine bağlılığı su götürmez bir şahsiyettir.

 

Ne var ki, rakibine göre daha iyi meziyetlere sahip olan Göğebakan’a, Meclis’teki oylamada sadece İyi Partililer olumlu oy kullandılar. Bunlardan birisi de Erzurum Milletvekili Naci Cinisli idi. İktidara mensup milletvekillerinin hiç birisinden olumlu oy gelmediğini üzülerek öğrendik.

 

Ne diyebiliriz ki; hepsinin ayrı hesapları var. Hepsinin ki aynı hesaba çıkıyor ne yazık ki. Bir daha seçilememe korkusu. Erzurum’un ekonomik kayıpları ve diğer handikapları dikkate alınırsa, yeniden seçileceklerine, pardon aday gösterileceklerine dair emareler görünmüyor.

 

Verdikleri oylardan ve yaptıklarından dolayı üzüldüklerini, utandıklarını pek sanmıyoruz.

 

Varsa yoksa üst iradeye bağlılık gösterileri. Bunu hakkiyle yapanlar görülüyor.

 

Eskiden böyle vekillerimiz var mıydı? Belki vardı ama, hiç birisi ezilmişlik duygusu içinde olmadılar. Aralarında parti genel başkanını açıkça eleştirenler, protesto oyu kullananlar da vardı. Liderin hoşuna gidecek yağlamalarda bulunmaktan hep uzak durdular. Çünkü seçmen onları sigaya çeker, onlar da utandıklarından bunu yapamazlardı.

 

Talat Göğebakan dostumuza önce hemşerisi olan vekillerin sahip çıkmaması anlaşılabilir. “Onları yargılayacak seçmen çoğunluğu nererede?” Sorularının sorulduğunu hissediyoruz. O halde Sayın Göğebakan’ın yaptığı gibi, biz de kendilerini anlıyoruz.

 

Bilge bir liderin “Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner” sözlerini yeniden hatırlamakla yetinmek en iyisi.

 

Gelelim zamlara.

Vatandaşın hem mutfağında, hem kesesinde yangın olduğunu söyleyenlere de sözümüz var:

 

Şikâyet yoksa sorun da yok diye düşünüp teselli bulmak varken, üzülmeye ne gerek?

 

Sosyal medyada yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarını paylaşmanın yararı yok. İmam her zaman bildiğini okur, bizler de arkasında namaza dururuz.

 

Dinimiz İslâm.

Faiz haram,

Yolsuzluk,

Hırsızlık,

Yalan,

Riya,

Kibir.

 

Bunlar da büyük günahlar.

Elhamdülillah Müslümanız

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.