Erzurum Haber Girişi : 23 Mart 2024 15:53

Erzurum Yeniden Beyaza Büründü

Erzurum Yeniden Beyaza Büründü
Erzurum'da gece saatlerinde aralıklarla yağan kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapatırken şehrin çeşitli noktalarında da kazalara sebebiyet verdi. Büyükşehir Belediye ekiplerini alarma geçiren kar yağışı için Meteorolojiden de don uyarısı verildi.

 

ErzurumPost-Enes TANAS'ın haberi- Doğu Anadolu Bölgesinde artan kar yağışları nedeniyle Erzurum’da yollar ulaşıma kapandı. Kar ve tipinin etkisini artırmasıyla kırsal alanlardaki köy yollarına ulaşım sağlanamıyor. Yoğun kar yağışının etkisini artırması üzerine, Erzurum Büyükşehir Belediye ekiplerini alarma geçirdi.

 

 

 

 

Gece saatlerinde aralıklarla etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, Erzurum’da hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin çeşitli noktalarında yollar ulaşıma kapanırken bazı noktalarında ise trafik kazalarına sebebiyet verdi. Erzurum-Çat yolu üzeri, Üniversite Cinetekno kavşağı, Şehir hastanesi önü, Saraybosna caddesin de zincirlemeye bağlı olarak maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kazaya karışan bölgelere çok sayıda ambulans ve polis ekipleri gönderilirken can kaybının olmadığı bilgisi verildi.

 

 

 

 

METEOROLOJİ’DEN DON UYARISI!

 

 

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, aralıklarla etkisini artıran kar yağışı için don uyarısı verdi. Dün gece saatlerinde duyuru yapan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Türkiye geneli için: “Ülkemizde sıcaklıkların halen mevsim normalleri altında devam etmesiyle beraber iç bölgelerde beklenen zirai don tehlikesinin; Pazar sabah saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yükseklerinde orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da orta kuvvette yer yer kuvvetli, Pazartesi sabah saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Doğu Anadolu'da orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” şeklinde açıkladı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.