Erzurumlu Müezzin Fuat Yıldırım CHP'den Aday Adayı

Gezi protestolarında bazı yetkililerin “Camide bira içtiler” açıklamasını yalanlayan Erzurumlu hemşehrim müezzin sayın Fuat Yıldırım kendisine gelen teklif üzerine CHP’den milletvekili aday adayı oldu. O dönemde kutsal mabedimiz cami üzerinden siyaseten halkı etkileyecek bir algı oluşturulmaya çalışılmıştı. Her türlü siyasi baskıya direnen ve bu yüzden görev yeri değiştirilen, fakat islâmın yasakladığı ve büyük günah kabul ettiği " iftira etmeyeceksin, yalan söylemeyeceksin" emri uyarınca yalana sapmamış, telkinlere karşı örnek alınacak saygın bir din adamı tavrı sergilemişti 

 

Yalana sapması halinde kimbilr kendisine hangi kapılar açılacaktı? Ama o samimi bir müslüman ve vicdanlı bir insan olarak ahlàki olanı, doğru olanı yapmıştı. "Bazıları bana yalan söyle, iftira et" telkin ederken "inandığım din bana asla yalan söylemeyeceksin, iftira etmeyeceksin" diyordu. Ben onların dediğini değil, inancımın gereğini yaptım diyordu bu değerli hemşehrim. O dönemde bir vesileyle kendisiyle bir telefon konuşmamız da olmuştu. İçki içilmiş olması halinde de inkâra sapmadan doğruyu, olanı aynen söyleyeceğini aktarmıştı. '"Ama camide içki içilmedi emin ol Hocam' demişti.  Erzurum dışında bir ilden ayadlığı muhtemel sanırım. Yolun açık olsun değerli Hocam. 

 

Rahmetli Naim Hoca'nın vaazlarında sürekli tekrarladığı ve herkes için geçerli olan şu sözleri hatırladım.  "Söz dediğin kantar/ İnsanı tartar/ Doğru konuşursan şerefin artar/ Yalan söyler isen ocağın batar"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Görgü şahidi 27 Mart 2023 00:56

    Hocam siz camiyi gördünüz mü? Beni boş verin orada olanlardan birine sorun. Hoca dedi ki ben görmedim. Tipik bir memur bakışıyla görmedim duymadım dedi. Bölge sıkıntılı bölge de aşırı sol örgütler cirit atıyor. Hoca doğrusunu yaptı karışmadı. Keşke o camiyi bir görseydiniz. Yunan öyle girmedi camiye. Neyse diyecek sözü siz zaten naim hocaya atfen yapmışsınız.