Spor Haber Girişi : 25 Temmuz 2022 21:14

​​​​​​​Erzurumspor Başkanı Dal’dan 3 Ağustos öncesi çarpıcı açıklamalar

​​​​​​​Erzurumspor Başkanı Dal’dan 3 Ağustos öncesi çarpıcı açıklamalar
Büyükşehir Belediye Erzurmspor Başkanı Ahmet Dal, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 3 Ağustos’ta yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erzurum Post- Orhan Bozkurt’un haberi-Büyükşehir Belediye Erzurmspor Başkanı Ahmet Dal, yönetim kurulu üyeleri ile Hilton Garden Inn Otel’de düzenlediği basın toplantısında  transfer yasağı engelini kaldırmanın tek başına bir anlam ifade etmediğini söyledi.


 

Başkan Dal, transfer yasağından öte çözülmesi gereken bir çok sorunun olduğunu anlatarak, "Bizizm Büyüykşehir Belediye Erzurumspor olarak borcumuzun tamamı banka borcu değil, futbolcu borcu. Transfer yasağını kaldırmak sadece sizin elinizde değil. Futbolcular, onların menajerleri, avukatları ile masanın etrafında bir anlaşma bulmanız gerekir. Bunun için de görüşmeler oldu, belirli yapılandırmalara, belirli indirimlere gitmiştik. Bu manada ciddi destekler geldi ama kongre ve kulübün satılması gibi konular gündeme glince süreç  sekteye uğradı" dedi.

 

 

Önümüzdeki hafta  yapılacak kongrenin ardından çalışmaların hızlanacağını anlatan Başkan Dal, “Transfer döneminin son gününe kadar umudumuzu yitirmeden transfer çalışmalarımız sürdüreceğiz. Kulübün  şu an için 60 milyon lira borcu var. Ancak sadece bu 60 milyon lira para sorunu çözmeye yetmez” dedi.

 

 

“YASAĞI KALDIRSAK BİLE YENİ TRANSFERLER İÇİN 30 MİLYON LİRA DAHA LAZIM”

 

Başkan Ahmet Dal, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

 

"Transfer yasağı durumundaki oyuncularla anlaşmalar sağlayarak sorunu çözersek ve yarın kulübün üstüne başka bir yük bindirirsek bu yasağı kaldırmanın anlamı yok. Transfer yasağını 60 milyona kaldırırsak, 30 milyon da transfer için lazım. Görüştüğümüz futbolcular var. Herhangi bir hazırlığınız yoksa yasağı kaldırmanın da bir anlamı yok. Mevcut kadronun sezon başında ilk peşinatları da yüklü bir miktar. O da 20-25 milyon gibi rakam. Kulübün borcunun tamamı futbolcu borcu, banka borcu değil. Bankaya 500 milyon borcunuz olsaydı 550 milyona yapılandırıp transfer yasağını kaldırırdınız. Ama burada oyuncular sizin muhatabınız.”


“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ ARTIK ERZURUMSPOR'UN HAKKININ YENİLMEMESİNİ İSTİYORUZ”


Erzurumspor'un, Süper Lig’de mücadele ettiği sezonlarda bir çok haksızlığa  uğradığını, bunun bütün spor kamuoyu tarafından da kabul edildiğini ifade eden Başkan Dal, "Yasağı kaldırmanız ve transfer yapmanız sonrası eğer geçmişteki yaşanan haksızlıklar sürerse hiç bir anlam ifade etmez. Ofsayttan yediğiniz gol verilirse, iyi futbol oynarken attığınız gol verilmezse, VAR çizgisi yanlış çizilirse tekrar bulunduğumuz noktaya geliriz. Bizler artık Erzurumspor'un hakkının yenilmemesini istiyoruz. Bu konuda hassasiyetimizi de yeni federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ziyaretimizde dile getirdik" dedi.


“STADYUM BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK, KURUMSALLAŞMA ANLAMINDA YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK”

 

Erzurmspor’da artık her dönem aynı sorunların yaşanmasını istemediklerini, bu nedenlede kurumsallaşma anlamında atılacak adımları ve yol haritasını da  tek tek belirlediklerini ifade eden Dal, bugüne kadar başkanlık ve yöneticilik yapmış olan hekesede teşekkür etti.

 

 

Kazım Karabekir Stadı'nda saha ve tribünlerin yenilenmesi, aydınlatma ve soyunma odaları gibi birçok alanda yapılması gereken işlemler için çalışma yürüttüklerini de anlatan Başkan Dal, projenin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun masasında olduğunu söyledi.

 


“YA KÖPRÜ YIKILACAK HEP BİRLİKTE ALTINDA KALACAĞIZ, YA BU KÖPRÜYÜ GEÇECEĞİZ”

 

Başkan  Dal, "Bir Erzurumspor'umuz, bir şehrimiz var, bir geçmişiz var, bir geleceğimiz var. Amasız, fakatsız kişileri, olayları, yaşananları bir kenara bırakarak herkesin Erzurumspor çatısı altında birleşmesi gerekir. Şu an köprünün üstündeyiz. Ya köprü yıkılacak hep birlikte altında kalacağız, ya bu köprüyü geçeceğiz, kalıcı hale geleceğiz. Erzurumspor'a hizmet etmiş herkes değerlidir, kıymetlidir. Bu nedenle 3 Ağustos'ta yapılacak kongreye herkesi davet ediyorum" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.