Spor Haber Girişi : 03 Temmuz 2022 20:31

Erzurumspor'da kongre ertelendi, yönetim toplandı ve başkan belli oldu!

Erzurumspor'da kongre ertelendi, yönetim toplandı ve başkan belli oldu!
Erzurumspor'da olağanüstü dakikalar yaşanıyor. Bugün yapılan kongrede yeterli çoğunluk ve başkan adayı çıkmaması sonucu flaş gelişmeler yaşandı.

 Erzurum Post-Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un bugün hem başkan adayı çıkmaması hem de yeterli çoğunluk sağlanamaması yüzünden ertelenen kongresinde Asbaşkan Ahmet Dal'ın, yaptığı konuşmalar yönetimde deprem etkisi yaptı. Dal'ın, "30 Mayıs'ta kongre kararı alıp, 15 Haziran'a kadar bitirmeliydik, geç kaldık" açıklamaları yönetimi karıştırdı. Başkan Ömer Düzgün ve yöneticiler, genel kurulun hemen ardından kulüp tesislerine geçerek olağanüstü toplandı.

 

Toplantı sonucunda, Ahmet Dal'ın, açıklamalarına sitem eden Başkan Ömer Düzgün ile yöneticilerden Serkan Aylanç ve Yavuz Güney, genel kurulun sonucunu beklemeden görevlerinden istifa ederek, kulüp tesislerinden ayrıldı. 

 

Bu gelişmenin ardından toplantısına devam eden yönetim kurulu, 10 Temmuz'da yapılacak erteleme kongresine kadar Ahmet Dal'ı Erzurumspor'un kulüp başkanlığı görevine getirdi. Kulübün resmi hesaplarından da bu gelişme duyuruldu. 

 

AHMET DAL: HİÇBİR SORUN YOK

 

Ahmet Dal , Ömer Düzgün'ün kongrede yaptığı konuşmalardan ötürü kendisine sitem ettiğini ancak istifanın bununla ilgisi olmadığını ifade etti. Dal, "Ben yönetim kurulu adına bir özelleştiri yaptım, sadece Ömer Düzgün'ü değil, hepimizi eleştirdim" dedi.

Dal,  "Yaşanan bu gelişmelerin konuşmamla ilgisi yok. Malumunuz Ömer Düzgün, PERDER'in de Genel Başkanı. Ve bu hafta çok önemli bir seçimleri var. Dolayısıyla bu hafta bizimle birlikte olamayacaktı. Biz de süreci doğru ve sağlıklı yönetmek adına böyle bir değişiklik olmasının doğru olacağını düşündük. Başkanlık görevimiz kongreye kadar olacak" diye konuştu.

 

GÖZLER BİR KEZ DAHA SEKMEN'E ÇEVRİLDİ

 

Bu gelişmenin ardından tüm gözler Büyükşehir Belediye Erzurumspor Onursal Başkanı Mehmet Sekmen'e çevrildi. Başkan Sekmen'in Ahmet Dal'ın başkanlığını kongreye kadar mı, yoksa sürekli mi olacağına en kısa sürede karar vermesi bekleniyor. Sekmen'in, "Aday yoksa, görevinize devam edin, genel kurulu iptal edin" görüşünde olması halinde, 10 Temmuz'daki genel kurul iptal edilecek. Kaynak: ERKHABER

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.