Erzurumspor-Manisaspor

Yaklaşık yedi ay sonra nihayet Erzurumspor kendi evinde maç oynadı. Stat Erzurumspor için de yabancıydı aslında. Mağlup olduk üzüldük tabi. Ancak bunlar futbolda var.

 

Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu alt yapı ve alt yapıdan gelen futbolcu kardeşlerimiz.

 

Özgür, biz seni gökteki yıldız diye lanse ettik, destekledik, takımın oyunda lideri olur dedik... Alt yapıdaki diğer oyunculara örnek olur dedik....

 

Ama ilkokul öğrencilerinin resim defterine yaptığı yıldız dahi olamadın.

 

Sanki o formayı sana zorla giydiriyorlar. Takımın en kötü performansa sahip oyuncusu sensin. Bir orta saha oyuncusu olarak 30 kere topla buluşmuşsun mesela Orhan Ovacıklı, 78 kere. İnsan biraz utanır değil mi?

 

 

Bak ben sana söyleyeyim. Bundan sonra bu performansla Hakan Hoca seni asla ilk on bire koymaz. Verimsiz oynadığın gibi sahada fazla alan da kullanmıyorsun orta sahayı baz alarak sağa 20 kendi kalemize doğru 25 rakip kaleye doğru ise en çok 15 metre gidiyorsun. Yani kullandığın alan 20-25-15 metre kenar uzunluğu olan ABC üçgeni gibi.

 

Bir orta saha oyuncusu olarak ben seni hiç kanattan top götürdüğünü, sıfıra inip orta yaptığını, adam eksilttiğini, çalım attığını, ver kaç yaptığını , duvar olduğunu, rakip ceza alanını karıştırdığını, iyi bir şut attığını, asist yaptığını, gol attığını ( Bu yıl İçin) görmedim.

 

Şunu iyi bil ki... Bu futbolunla hiç kimseyi kandıramazdın. En başta Hakan Hoca' yı. Dediğim gibi bundan sonra formayı zor görürsün.

 

Oysa size çok güvenmiştik.

 

Bir de Furkan var tabi. Kumaşı iyi fakat pişmesi lazım. Cin olmadan adam çarpmaya kalkarsa işte ilk yarı Hocası tarafından dışarı alınır.

 

Furkan, topla iyi olduğunu göstermek istiyor. Buna gerek yok zaten oyun akışında senin topla diyaloğunu biz görürüz merak etme.

 

 

Çok net söylüyorum, dün yenilmemizin en büyük nedeni Furkan'ın yaptığı hata. Kaleci Göktuğ topu çelmiş, sen topla çok rahat buluşmuşsun, baskı yok, pres yok... Sen ne yaptın çay kahve içerek kullanacağın topu anlaşılmaz bir şekilde rakibe adeta ikram ettin. Onlarda cezayı hemen kestiler. Özgüvenleri de tavan yaptı.

 

Hakan Hoca seni oyundan neden aldı. Bir sorup öğren istersen. Sen gösteri futbolu oynamaya kalkarsan, varyete yaparsan, çevre ve alan kontrolünde yetersizsen, pasın şiddetini ayarlayamıyorsan başarılı olamazsın elbet.

 

Bence biraz bilardo oynamalısın, fizik ve geometri eğitimi almalısın.

 

Senin yerine giren Yakup ne yaptı. Hem golünü attı. Hem de senin gole sebep olduğun benzer bir pozisyon da topu taca attı.

 

İşte aranızda ki mantalite farkı.

 

Kendinize hemen çeki düzen verin. Belli ki birileri sizi havaya sokmuş. Bu oyuna asla gelmeyin.

 

Sizin bu takımın lideri olmanızdan ben kendi adıma gurur duyarım.

 

Ancak o ışık şu an ikinizde de çok cılız yanıyor. Üfleseler sönecek gibi.

 

Bir kere sönerse artık asla yanmaz. Bunu da çok iyi bilin.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.