Gündem Haber Girişi : 10 Şubat 2019 14:53

EYT'liler Ankara'da: Sandıkta hesap soracağız

EYT'liler Ankara'da: Sandıkta hesap soracağız
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), bugün Ankara'da sorunlarını ve taleplerini dile getirmek için buluştu.

Erzurum Post-Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), bugün Ankara'da sorunlarını ve taleplerini dile getirmek için buluştular. Daha önce İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Samsun'da da buluşmalar düzenleyen EYT'liler, bu kez Ankara'da “kendilerini görmezden gelen hükümetten sandıkta hesap soracaklarını” söylediler.

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 1999’da yapılan ve geriye dönük işletilen yasa nedeniyle prim gününü doldurdukları halde yaş engeline takılarak emekli olamadıkları için yıllardır mücadele ediyor.

 

'DEVLET 'GENÇSİN' ÖZEL ŞİRKET 'YAŞLISIN' DİYOR'

 

Çalıştıkları işyerlerinden prim günlerini doldurdukları için işten çıkarılıyor, yaşlarından dolayı da başka bir yerde iş bulamıyorlar. “Devlet bize ‘gençsin, yaşı beklerken başka bir yerde çalış diyor; iş başvurularında ise ‘senin yaşın çok, işe alamayız’ diyorlar. Biz ne yapalım?” diyen EYT’liler, Meclis’te de sorunlarına çözüm bulamadı.

 

Bunun üzerine Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında örgütlenerek binlerce EYT’linin katılımıyla toplantılar düzenlemeye başladı.

 

SALONA SIĞMADILAR

 

Bugün on binlerce EYT mağduru seslerini duyurmak için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'daki Nazım Hikmet Kültür Merkezinde bir araya geldi. EYT'liler toplantılarını görmeyen ana akım medyaya "EYT burada TRT nerede?" diye selendiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.