Bölge Haber Girişi : 01 Aralık 2021 11:29

Fırtına ve tipi etkili oluyor... Erzurum’da yoğun kar yağışı!

Fırtına ve tipi etkili oluyor... Erzurum’da yoğun kar yağışı!
Erzurum'da sabah saatlerinden itibaren başlayan tipi ve yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları kuvvetli fırtına ve tipiye karşı uyardı.

Erzurum Post-Erzurum’da dün gece saatlerine kadar devam eden fırtına, sabah saatlerinde yerini tipi ve kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde aniden bastıran kar, kısa sürede cadde ve sokakları beyaza bürüdü.  Yoğun şekilde devam eden kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipi sebebiyle, okula ve işe gitmek için evden çıkanlar zor anlar yaşadı. 

 

 

ARALIKLARLA GÜNBOYU DEVAM EDECEK

 

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı olacağını bildirdi. Erzurum ve Ardahan’da başlayan kar yağışının öğle saatlerinden itibaren Kars ve Ağrı çevrelerinin yüksek kesimlerinde de kuvvetli olması bekleniyor.

 

 

VATANDAŞLAR FIRTINA VE TİPİYE KARŞI UYARILDI

 

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve batı yönlerinden genellikle orta kuvvette esecek. Rüzgar, hızı zaman zaman saatte 50 ila 80 kilometreye ulaşarak fırtına şeklinde olacak. Kuvvetli fırtına ve tipi nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını isteyen meteoroloji yetkilileri; Bölgede gece en düşük sıcaklıkların ise Ardahan’da sıfır, Iğdır’da 3, Tunceli ve Ağrı’da 4, Erzurum, Erzincan ve Kars’ta 5 derece ölçüldüğünü bildirdi.

 

 

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Iğdır’da 11, Tunceli’de 8, Ağrı’da 7, Erzurum’da 5, Kars’ta 4, Erzincan’da 3, Ardahan’da sıfır derece olması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.