Medya Haber Girişi : 24 Mayıs 2023 18:15

Gazeteci-Yazar Balbay: Burayı görmek lazım, görmeden sevemezsiniz

Gazeteci-Yazar Balbay: Burayı görmek lazım, görmeden sevemezsiniz
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu adına çalışmalar yapmak üzere Erzurum’a gelen CHP önceki dönem İzmir Milletvekili  Mustafa Balbay, gazetecilerle Erzurum üzerine sohbet etti.

Erzurum Post-Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu adına çalışmalar yapmak üzere Erzurum’a gelen CHP önceki dönem  İzmir Milletvekili Gazeteci- Yazar Mustafa Balbay, sabah kahvaltısında bir araya geldiği yerel medya temsilcileriyle Erzurum üzerine sohbet etti.

 

Erzurum’un ülkenin en sıkıntılı günlerinde gerçekleştirdiği kongre ile cumhuriyete uzanan yolun taşlarını döşediğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e fahri hemşerilik berati vererek de vefasını gösterdiğini belirten Balbay, “Öyle muhteşem bir şehir ki burası. Sadece tarihi geçmişi ile değil, sahip olduğu yaylaları, meraları, doğal güzellikleri ile de bir derya. Burayı görmek lazım, görmeden sevemezsiniz” diye konuştu.

 

 

Seçim çalışması yapmak amacıyla birkaç günden beri Erzurum’da bulunduğunu ve ilçelere gittiğini belirten Mustafa Balbay, CHP İl Başkanlığı tarafından Palan Otel’de düzenlenen CHP İl Başkanı Suat Dülger, CHP Erzurum Milletvekili adayları Ayhan Koç, Serhat Can Eş ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Taner Doğan’ın da katıldığı basın ile sohbet toplantısında izlenimlerini anlattı.

 

Balbay, Erzurum’un üstlendiği tarihi misyonun izlerini ve özelliklerini üzerinde taşımaya devam ettiğini gördüğünü söyledi. Sabah erkenden uyanıp şehrin tarihi mekanlarını dolaşmaya çıktığını hatırlatan Mustafa Balbay, ilçe ziyaretleri sırasında yol boyu gördüğü doğal güzelliklerin ve tabiat zenginliğinin kendisini çok etkilediğini belirtti.

 

Balbay, Erzurumla ilgili izlenimlerini şöyle anlattı: “Dün Şenkaya’ya gittik. Yol boyu uzanıp giden meraların boş olduğunu görmenin hem şaşkınlığını ve hem de üzüntüsünü yaşadım. Bir zamanlar bölgenin hayvancılık merkezi konumunda olan Erzurum maalesef bu özelliğini kaybetmiş. Tabi beraberinde gelen göç ile de önemli bir güç kaybı yaşamış. Milli Mücadele yıllarında önemli görevler üstlenen, Atatürk’e fahri hemşerilik berati veren ve toplanılan bir büyük tarihi kongreye ev sahipliği yaparak kurtuluş meşalesini yakan Erzurum ne yazık ki, yılların ihmaline uğramış. Bu şehrin çok önemli değerleri olduğu ortada. Ancak, bunun için buraları, tarihi zenginliklerini, doğal güzelliklerini gelip görmek lazım.”

 

 

Mustafa Balbay, toplantı sonrasında genç gazeteciler ile bir araya gelerek kendilerine mesleki anlamda deneyimlerini aktardı, toplantıya katılan meslektaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaynak: erzhaber

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.