Geleceğe ceza

İşsizliğin hat safhada arttığı, her şeyin ateş pahası olduğu insanların geçinmek, okumak, beslenmek, giyinmek, barınmak ve her türlü temel ve insani ihtiyaçlarını gidermek için çalışmak zorundalar.

 

İnsanlar bunları karşılamayınca suç oranları artar madde kullanımı, alkol, cinayet, gasp tüm bu suçların temeli geçim zorluğu işsizlik sebebi ile bozulan psikolojilerin dışa vurumudur.

 

Daha çok uzun zaman olmamasına rağmen birçok kişiye iş olanağı veren bireyleri topluma kazandıran herkes için ekmek kapısı olan Trabzon da ve Erzurum da çok sayıda çalışanı olan Trabzon da Bakanlık bünyesinde 5 yıl önce açılan vatandaşlık hizmetleri çağrı merkezi kapatılıyor.

 

Bakan beyin nüfus ve vatandaşlık hizmetleri çağrı merkezini kapatmakta kararlı olduğu söyleniyor. Bu durumu çalışanlar medya kanalı ile öğrendiler. Trabzon milletvekilleri konunun takipçisi olduklarını ve bu durumun Trabzon’a ceza olarak yapıldığını söylüyorlar.

 

Bizler yeni çalışma alanları olanakları isterken var olan iş yerlerinin kapatılması insanların çaresiz bırakılmasını çeşitli suçlara ve ruh sağlıkları bozulmuş kişilere dönüştürmeye için zorlandığını görüyoruz.

 

İnsanlar artık iş yeri açmak yerine kapatıyor var olanlar ise personel azaltıyor insanlar su içmek için bile para vermek zorunda. İnsanlar yalaktan su içerek, çimlerde otlayarak mide tokluğunu sağlamıyorlar.

 

Tüm organlar çalıştıkça gelişir. Beyinde çalıştırıldıkça gelişen organdır, protein de gereklidir insanları açlığa yoksulluğa hatta suç işlemeye mecbur bırakanların protein fazlalığından empati ve bazı insani duygularının gerilediğini düşünüyoruz.

 

Bizim mücadelemiz insanları madde bağımlılığından, alkolden çeşitli suçlardan kurtarmak bu da okumak, çalışmak iş imkanları ile olur. Birini açlık yoksulluk ile cezalandırmak çok acımasızca ayrıca demokrasinin olduğu ülkede her birey istediğine oy verir kimse diğerine hayal ettiği olmadı diye ceza kesemez. Kimin ekmeğini kimin elinden alıyorsunuz?

 

İnsanların elinden ekmeğini, sağlığını, eğitim hakkını, hayallerini kim olarak alıyorsunuz? Bu konu hiç şık değil adil değil hele insancıl hiç değil! Bu gibi cezalar ters teper kendilerini sorgulamak yerine neden böyle oldu diye, aksine eksik ne idi diye düşünmeyip eksikte olsak yanlış da olsak vermediniz deyip ceza kestiler. Toplumlarda artan suçların temel sebebi işsizlik, yoksulluk sonucu bozulan psikolojilerdir.

 

Ülkemiz en iyi yerlerde olsun sürekli gelişelim çok lüks yaşamak istemiyoruz. İnsanlar sadece daha insani şartlarda yaşamak istiyor saatlerce zorlu işlerde çalışıp alınan üç kuruş ile geçimini sağlamaya çalışıyor.

 

Kim neye inanır ise inansın kime oy verir isen versin bizler insana insan olduğu için değer verelim. Birey kendini geliştiriyor, topluma, vatanına faydalı ise okuyup çalışıp üretiyor ise kimseye zararı yok ise kendine, çevresine, hayvanlara doğaya herşeye sevgili saygılı ise o kişinin kime oy verdiği, neye oy verdiği neye inandığı bizi ilgilendirmez.

 

Cumhuriyetin çocuklarını açlık ile cezalandırmayalım mağdur olan olmaya devam eden kardeşlerimize gerekli önerileri olanakları sunalım insanların ekmek kapılarına dokunmayalım geleceğe ceza olur bu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gökhan şengel 18 Nisan 2024 13:05

    Gerçekten öyle 199 NVI çağrı merkezi kapatılmasın 600 kişi mağdur olmasın