Gelin birlik olalım

2020-21 Futbol sezonunda şehrimizi süper ligde temsil eden kulübümüz,  B.B. Erzurumspor maalesef -1 puanla küme düştü.

 

Ülkenin Büyük şehirlerinden biri olana ilimiz, gerek ekonomik, siyasi, kültürel, taraftarlarının tribün şovları, centilmen tavırları, süper lige geçmişte ayrı bir renk katmış, Türk futboluna yetenekli oyuncular kazandırmıştı. Haklı olarak basında bunu dile getirmişti.

 

Maalesef pandemi süreci devam edince, ne şampiyonluğun tadını yaşayabildik, nede takımımızın müsabakalarına gidebildik. Şampiyon olmuştuk ama tribünlerde, deplasmanlarda olamayınca hep bir şeyler yarım kalmıştı. Takım ne yapıyor, nasıl hazırlanıyor, kimleri transfer etti, kimleri gönderiyorlar, basın ve sosyal medyanın haberleriyle yetinmeye başladık.

 

Süper lige çıkınca yönetime takviyeler yaparak başlamak gerekiyordu ama pandemi süreci, hukuksal olarak buna müsaade etmedi veya mevcut yönetimde bunu denemek istemedi.

 

Pandemi bizi uzaklaştırmıştı takımımızdan. Gelen haberlerin doğruluğunu bilmeden yalan yanlış bilgilendirildik. Bir gazeteci flaş transfer derken, diğeri bomba demeye başlamıştı. Doğru ağızlardan, yetkililerde, transferleri açıklamayarak fiyat yükselmesinden endişe edip gizli tutunca, tatmin edici açıklamalar, birinci ağızdan olmayınca,  panikle idari ve teknik kadroya güvensizlik başladı.

 

Aslında sezon başında ne yönetimde, ne teknik kadroda nede taraftarlar arasında BİRLİK olunamadı.

Kimi yönetimi istemedi,

Kimi teknik kadroyu,

Kimi şu futbolcu kalsın, şunlar gitsin dedi.

Kimileri de benim dediğim futbolcular alınsın dedi,

Yani herkes BEN dedi, asla bir takım olamadık.

 

Hele sosyal medya aman Allahım, gelenler-gidenler acayip fikirler, bağımsız, denetimsiz bir platform. Kimileri grup kurdu oradan akıl vermeye, kulübe ayar vermeye başladı.

 

Kimi uyanık menajerler de,  açmış oldukları Erzurumlu hesaplarla oyuncu pazarlamaya başladı.

 

Yani herkes yönetimde olmasa da, yönetimi etki altına almaya, taraftarlar arasına nifak sokmayı başladılar. Amaç kendi fikirleri ve menfaatleriydi.

 

Bu kaos ortamında, yönetiminde kendine göre bir fikri ve bağlantıları vardı. Sonuçta onlar kendi inandıklarını yaptılar.

 

Genç olmaları dinamik ve girişken olmaları avantajları olurken, tecrübesizlikleride dezavantajları oldu. İnandıklarını yaptılar.

 

Yapmış oldukları her transfer eleştirildi. Saha sonuçları kötüleşmeye başlayınca, bu seferde her kesimden ben dememişmiydimler başladı.

 

Bu psikolojideki yöneticiler, baskı altında kalınca acil kararlar almasına sebep oldu. Buda fikir birliğine varmadan ortak kararlar almadan, acil alınan kararlar oldu. Buda hata yapmalarına sebep oldu.

 

Daha önceki yazılarımda kriz yönetimi yapılamadığını yazmıştım. Şimdi detaya girmeyeceğim.

 

O suçlu bu suçlu demeyeceğim.

 

Sonuçta -1 puanla süper lige veda ettik.

 

Şu maçı kazansaydık ,şu oyuncu atılmasaydı , şu hoca yanlış taktik vermeseydi ,şu hoca bu oyuncuyu oynatmasaydı , bu maçta bu oyuncu niçin oynamadı vesaire, vesaire…

 

Ahını vahını söylemeyeceğim. Olan oldu suçlu aramaya gerek yok. İnşallah gelen yöneticiler bu deneyimi, yaşananları iyi analiz edip tekrarlanmaması.

 

Bu kadar eleştirinin olduğu, birlik beraberliğin olmadığı, aidiyet duygusunun kaybolduğu,  ben merkezli bir yapıda başarının olması mümkün değil. Rahmani değil bir kere, orada bereket veya başarı olur mu, tabiki olmaz.

 

Şunu söylüyorum,  gelin şu günlerde BİRLİK olalım.

 

Geçen yıl Mart ayının ikinci haftasında başlayan Pandemi  süreci, devlet tarafından, bazı kısıtlamalar yasaklar  getirildi.

 

Burası çok önemli; 2019 – 20 süper liginden düşen kulüplerimiz, federasyona müracaat ederek pandemi sürecinin, kulüplere vermiş olduğu zararları anlatarak, siyasi baskılarını kurarak  küme düşmeyi durdurdular. Ligi 21 takımlı yaptılar.

 

Bu başarı, düşen takımların siyasi ve şehirlerinin kenetlenmesi sonucu gerçekleşti.

 

Gelin bir SİNERJİ Oluşturalım. Basın – sosyal medya –taraftarlar grubu bir oluşum, bir hareket başlatalım.

 

Vekillerimizi arayarak, onları birazda zorlayarak, ilgili federasyonları biraz rahatsız edelim. Düşen kulüplerin başkan ve taraftarlar gruplarıyla diyaloğa  girelim .Birlikte hareket edelim.

 

Kulüpler birliğini zorlayalım.

 

Çünkü geçen yıl son 2 aylık pandemi sürecindeki sebepleri sunup ligde kalan takımların sebeplerini, bizlerde sunarak 11 aylık maddi manevi zorlukları – zararları doğru anlatalım.

 

Ama kırmadan dökmeden.

 

Gelin geçmişi bırakıp, hesaplaşmadan, herkes gücü yettiğince, kendi çevresinin gücünü de kullanarak bir şeyler yapalım.

 

Gelin Erzurumlu olarak tüm tanıdığımız,  Erzurumluları ligde kalma adına bir şeyler yapmaya davet edelim.

 

Çünkü bu bir fırsat,  geçmişte verilmiş bir hak. Bizde BİRLİK olursak başarabiliriz.

 

Gelin ileriki zamanlarda ah – vah etmeden birlikte hareket edelim. Birlikte hareket etmenin hazzını yaşayalım.

 

Harekette birlik olmazsa, fikirdeki birlik faydasızdır. (M.İkbal )

 

Gelin fikirde de , harekatta da  birlik olalım.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Şemi YAKIŞAN 17 Mayıs 2021 20:11

    Yüreğine sağlık inşallah başarırız

  • Mesut Nişli 17 Mayıs 2021 14:31

    Nejdet hocam eline, kalemine yüreğine sağlık çok doğru tespitler ama birlik olma konusunda çokta ümitvar değilim bir taraf yönetime, bir taraf sekmene bir taraf aday olmak isteyen başkanlara sallamaya devam ettikçe ve siyasi gözlükle baktıkça birlik çok zor gözüküyor