Geri gelen takım ruhu...

Erzurumspor’un geçtiğimiz haftaki Malatyaspor galibiyetinin tesadüf olduğunu yazanlar bile oldu, bir sonraki Gaziantep Futbol Kulübü maçını işaret ettiler ama, nafile beklenti oldu. Erzurumspor dirilişte, silkinmiş ve kendine gelmiş.

 

Maçların durumunu görüyorsunuz, ben takım 3-5-2 oynadı , 4-3-3 veya 5-3-2 oynadı yazsam neye yarar ki ?. Dağılmış bir takım idi... Futbolcuları isim isim eleştirmek yanlış olur çünkü takım oyunu izledik.

 

Erzurumspor, yönetim değişikliği ve Mesut Bakkal’ın takımın başına gelmesi ile büyük mesafe kaydediyor.

 

Erzurumspor’da futbolcuların takım anlayışını benimsemeleri, takımın futbolüne büyük katkı sağlamış.

 

Yönetime, üst yönetimin ‘müdahalesi‘ ve Mesut Bakkal’ın ‘dokunuşları ‘ nın oyuna aksettiğini görüyoruz.

 

Gaziantepspor maçına da ciddi bir antrenmanla hazırlanan Erzurumspor, her hatları ile Mesut Bakkal’ın taktiğini harfiyen yerine getirdi. Bilinçsizce koşan takım gitmiş, yerine kenar yönetimin taktiği ile top çeviren, rakip kaleye gol aramak için giden, her şeyden önemlisi takım ruhunu benimsemiş, şahsi hareketlerden kaçınan bir Erzurumspor gelmişti. İlk yarı 2 gollük pozisyonda yürekler ağıza geldi ama, sonuç alınamadı . rakibinde maçın başında pozisyonu vardı.

 

Yenilen golde Kaan’ın yapacak bir şeyi yoktu. Kaan yarı alanında defanstan 2 futbolcu arasından topu uzaklaştırmak için vurdu, arkadaki futbolcunun göğsü ile yumuşatıp pas verdiği topun ortalanması ile gol yenildi. Top kaptırıldığı anda orta sahadan defansa yardıma hızlı koşan 1-2 futbolcu olsa, o asisttin ortasına müdahale edebilirlerdi. Tek hata yapıldı, o da gol oldu.

 

90+5 te verilen penaltıya gelince, o pozisyon zaten arada kaynıyordu neredeyse. Ömer Şişmanoğlu faul atışından gelen topa yükseldiğinde, rakibi tarafından itildi ve düştü. Oyun hemen başladığı için, düşme pozisyonu farkedilemedi, VAR devreye girdi. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Emrah atışı gole çevirdi. Bana göre de pozisyonda faul vardı ve cezaalanı içinde olduğundan, kararın penaltı olması doğru bir karardı.

 

Başarıyı görmezden gelemeyiz...

 

Erzurumspor’daki başarıyı görmezden gelmemek gerekir diye düşünüyorum. Golü yedikten sonra oyundan kopmayan ve oyuna ortak isteyen bir Erzurumspor vardı sahada. Gaziaptepspor’a kafa tutan, mücadele eden, fazla pozisyon vermeyen bir takım izledim.

 

Erzurumspor boyun eğmedi, son haftaların flaş takımından bir puan da olsa almayı başardı. Bu hızla Başakşehir’in de tanelerini toplarlar.

 

Küçük bir not, lütfen Kazık Karabekir Stadyumundaki digital tabelanın yedeğini bulun...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.