Gün karası değil utanç karası!

Türkiye’de uyuşturucu ve organize suçlarda ciddi bir artış olduğunu maalesef görüyoruz. Uyuşturucu madde kullanımı sadece kişinin kendisine zarar vermiyor, bunun neticesinde bağımlılık gelişiyor ve tekrar aynı maddeyi almak için farklı yollara başvuruluyor.

 

Fuhuş, hırsızlık, gasp, yağma, yaralama ve cinayet suçları çoğunluk ile bağımlı oldukları maddeyi tekrar almak için artıyor. Günümüzde madde kullanımı 16 yaşın altına kadar inmiş durumda, özellikle Erzurum Emniyet Müdürü Kadir Yırtar beyefendi uyuşturucu madde kullanımına ciddi savaş açmış durumda, ilk defa bu kadar ısrarlı çalışma yapılıyor burada. Fakat bu kadar iyi ve ısrarlı mücadele yapılmasına karşın halen ciddi anlamda da çok kullanan ve suç işleyenler var.

Sayın emniyet müdürümüzün sanırım daha etkin ve aralıksız sokak satıcılarına, alkollü yerlere, her ne kadar cenaze, ambulans, itfaiye ve makam aracı olsa dahi bunlarında aranması gerekir. Sivil araçlar çoğunluk ile aranır ama iş itfaiye, cenaze, ambulans ve makam aracı olunca aranmaz.

 

Emniyet etkin çalışıyor, sivil araçlar aranıyor buna rağmen azalmayıp daha artış oluyor ise, neticesinde cinayetler işleniyor ise bu maddeler sivil araçlar ile değil resmi güvendiğimiz araçlar ve kişiler üzerinden bu ile geliyor demektir. Erzurum güven, ahlak ve değerler şehri idi. Büyüklere saygı esastı, eskiden insanlar cahildi, okuma oranı düşük teknoloji zayıftı. Şimdi imkanlar çok geniş her şeye ulaşım çok kolay iken bu kez ahlak ve düşünceler geriledi. Kullandıkları maddeler insanların akıl yönetimi yapmalarına engel oluyor.

 

Erzurum’da son zamanlarda özellikle aralıksız üst üste cinayetler işleniyor hepsinin ana unsuru madde kullanımı. Bu maddeye ulaşım bu kadar nasıl kolay oluyor? Bizler uçak, otobüs veya sivil araçla seyahat ederken sayısız kontrolden geçeriz buna rağmen artış var, bulmak çok kolay ise kesinlikle bu maddeyi illere getiren resmi güvendiğimiz araçlar ve kişilerdir. Her şeyden önce suç aletlerine ulaşım nasıl bu kadar kolay oluyor?

 

Uzun yıllardır kuru sıkı silah almak için bile valilik ve emniyete geçerli sebep vererek alınıyor. Gerçek silah için belli prosedürler var. Gerçek silah kullananlar bu şartları taşımıyor ise nasıl aldılar, kaçak geldi ise de yine bu kadar aranan sivil araç yol kontrolleri olmasına rağmen nasıl geldi?

 

Gerçek silaha bu kadar erişim kolay olmamalı alanlar ilk alışta ve her sene mutlaka psikolojik testlerden geçmeli takibi yapılmalıdır. İlimizde olan artan ve her gün bir yenisi olan cinayetler hepimizi derinden üzmüştür. Bir insanın babasını öldürmesi, eşini öldürmesi, henüz daha çok küçük olan 16 yaşında bir çocuğun 20 suç kaydı olması gece sokağa çıkması ki o saatte Erzurum’da gidilecek tek yer bar ve içkili yerler, madde kullanımı dışında başka şey değildir, dayısını vahşide öldürmesi Erzurum’un 2024 yılı son özetidir.

 

Erzurum asimile olmuş durumda kaliteli göç verip kalitesiz göç aldı maddenin bu kadar şehre girmesi çok küçük yaşların bu maddeye rahat ulaşması akabinde silahın, bıçağın bu denli kolay alınması yeni suçlara ve cinayetlere açık davettir, daha etkin çalışmaların yapılmasını, caydırıcı ağır cezaların olmasını istiyoruz insan olarak, Erzurum olarak...

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.