Hayalet adamlar

Ciddi anlamda sayıca fazla göreve başlatılan, mahalle bekçileri polis memurlarımızın ve askeri personellerin iş yükünü hafifletmek, görevli oldukları alanda oranın güvenliğini sağlama ve önleyici unsur olarak görev yapmaları için varlar. Bir ara kısa bir müddet gözüktüler sonra hayalet oldular. Bekçiliğin görev ve tanımına uzak bir alım oldu. Oldukları zaman zarfı içerisinde düdük öttürüp gezdiler.

 

Ekonomi paketlerini ciddi anlamda rahatlatacak önerilerden biri asla çalışmayan, önleyici ve koruyucu unsurlarını taşımayan bekçiliği de geri kaldırmak olmalı. İşsizliğe çözüm dışında işlevsiz kişilere bedava maaş verecek kadar da zengin ülke değiliz öyle olsa idik ekonomi paketlerine el açmazdık. O kadar çok gereksiz külfetler var ki devletimizin ve milletimizin sırtında. Torpille alınan akrabalar bekçi oluyor, düdük öttürüp ahkam kesiyorlar sonra ortadan kayboluyorlar. Yapmadıkları işinde maaşını alıyorlar milyonların vebali haram maaş ile geziyorlar. Bunca işe alınan bekçiler sahalarda olup ciddiyet ile işini yapsa idi, Erzurum ve diğer tüm illerde bu kadar artan kavga, yaralama, taciz, hırsızlık çocuk parklarına kadar yasaklı madde satışı yapanlar çoğalmazdı.

 

 Polisin iş yükü gerçekten fazla, bekçi onun yardımcısı olsun diye var ama yoklar! Ev hanımları, günlerde ev toplantılarında yasaklı maddelerin çocuk parklarına kadar geldiğini akşam saatlerinde satış yaptıklarını konuşuyor. Sık sık bizlerde çocuk parklarında akşam yürüyüşe çıktığımızda ya da işimizden, okulumuzdan eve döner iken 17 ve üzeri yaşlarda grupların toplandığını görüyoruz.

 

Türkiye genelini metropol şehirleri geçtim Erzurum gibi sevgili, saygılı, en iyi doktorların, başarılı oyuncuların, siyasetçilerin ve eğitimcilerin çıktığı ilde dahi son 2 yıldır özellikle bu yıl ısrarlı tehlike artışı var. Emniyetimizin titiz çalışmalarını da hiçe sayamayız arı gibi çalışıyorlar ama buna rağmen son günlerde insan hayatlarına kadar mal olan olayları görünce, kendimizi güvende hissetmiyoruz.

 

Erzurum da insanlar eskiden askerine polisine dua etmek aziz şehitlerimiz için KUR’AN-I KERİM okumak için toplanırdılar. Şimdi ise artan cinayetleri, yasaklı madde kullananları, parklara kadar indiğini, Erzurum’a ne için geldiği belli olan trans bireyleri konuşmak için toplanıyorlar. Polisin ve askerin iş yükünü azaltmak mahallelerin güvenliğini sağlamaları için işe alınan akraba ve torpilli bekçileri artık saha da görmek kendimizi güvende hissetmek istiyoruz.

 

Bu kadar çok işe alınan ve her ay maaş alıp çalışmadıkları işin maaşını az bulan bekçiler neredeler? Şehir merkezlerinde asla işe yaramayan maaş alan yatan muhtarlar, ciddi anlamda işe alınan iş yapmadan maaş alan bekçiler yükten başka şey değildir. Sayın yetkililerimizin işe aldıkları bekçileri çalıştırmalarını, akşam saatlerinde her sokak ve parkta toplanan grupların ne yaptıklarını kontrol etmelerini isteriz.

 

Bekçinin akşam saatlerinde etkin çalışması devletimizin gücünün en etkin göstergesidir. Bunca işe alınan çalışmayan bekçilerin üstüne bir de sürekli akşam saatlerinde grupların toplanması, kavgalar, yaralamalar hepsinin yaralamaya, öldürmeye hazırlıklı biçimde silah ve bıçak ile gezmeleri vatandaşın polise ve askere olan güvenini zedeler. Bu kadar suç oranı arttı ise zannediyorum tedbirlerin de artması sıklaşması gerekiyor bu da yatan bekçileri sahaya almaktan geçiyor, vatandaş olarak ve günümüz olayları sonucunda tedirgin gezen herkesi rahatlatması açısından.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.