Siyaset Haber Girişi : 14 Nisan 2023 02:44

HDP’li Beştaş, Erzurum'da trafik kazası geçirdi... Ambülans uçakla Ankara’ya gönderildi

HDP’li Beştaş, Erzurum'da trafik kazası geçirdi... Ambülans uçakla Ankara’ya gönderildi
Seçim çalışmaları sırasında Karayazı ilçesinde trafik kazası geçiren HDP Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Adayı  Meral Danış Beştaş'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi- Seçim çalışmaları sırasında Karayazı ilçesinde trafik kazası geçiren HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Adayı  Meral Danış Beştaş'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Beştaş, Karayazı’da yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans uçak ile Ankara'ya gönderildi.  Erzurum şehir Hastanesi’nde gerekli müdahalesi yapılan  Bektaş; "İlgi gösteren, dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum, en içten sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. Birlikte iyileşeceğiz, ben de iyileşeceğim..." dedi. 

 

 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, seçim çalışmaları kapsamında taziye için gittiği Karayazı ilçesinden kent merkezine dönerken, kaza geçirdi. Buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda takla atan Mehmet Vefa Uysal yönetimindeki otomobilde Beştaş ile birlikte 2 kişi daha yaralandı. Karayazı Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan ve bilinci açık olduğu belirtilen Beştaş,  önce Erzurum'a dah sonrada da ambulans uçak ile Ankara'ya sevk eedildi.

 

 

Yeşil Sol Parti (YSP) Erzurum Milletvekil adayıi Meral Danış, saat 21.00 sıralarında Erzurum'un Karayazı ilçesi Kırgın Dere kavşağında kaza geçirdi.

 

 

Beştaş, öğle saatlerinde merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışın ardından taziye için Karayazı ilçesine giden Meral Danış Beştaş, ziyaret sonrası Erzurum’a dönmek üzere yola çıktı. Beştaş’ın içerisinde bulunduğu Mehmet Vefa Uysal  yönetimindeki 06 CJU 114 plakalı otomobil, Kırgın Dere kavşağında buzlanma nedeniyle sürücünün kontrolünden çıktı. Yoldan çıkan otomobil, savrularak takla attı.

 

 

Kazada HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile otomobilin sürücüsü Uysal ve Mehtap Demirkaya isimli parti yöneticisi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan yaralılar, itfaiye görevlileri tarafından  çıkarıldı. İlk tedavisi kaza yerinde yapılan Beştaş ile diğer 2 yaralı, ambulanslarla Karayazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

 

 BEYİN CERRAHI UZMANLARI KONTROL ETTİ BİLİNCİ AÇIK

 

Karayazı Devlet Hastanesi’nde yapılan kontrolde, yaralıların vücutlarında kırıklar olduğu belirtilirken, Beştaş'ın bilincinin açık olduğu öğrenildi. HDP’li kaynaklardan alınan bilgiye göre; Beştaş'a damar yolu açıldığı ve ağrı kesici verildiği bildirildi. Karayazı Devlet Hastanesi'nden Erzurum Şehir Hastanesi'ne sevk  edilen Beştaş'ın, burada MR'ı çekilip, Beyin Cerrahi Uzmanları tarafından yapılan tüm tetkikleri sonrası doktorlar ve kendisinin onay vermesi üzerine gece ambulans uçak ile Ankara sevk edilmesine karar verildi.

 

 

"HERKESE SELAM... BİRLİKTE İYİLEŞECEĞİZ..."

 

HDP Grup Başkan vekili ve Yeşil Sol Parti (YSP) Erzurum Milletvekili adayı Beştaş, Ankara'ya giderken sedye üzerinde yaptığı açıklamada; "Üzgünüm... Tabi.. Seçim çalışmaları sırasında bir kaza... İlgi gösteren, dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum, en içten sevgilerimi selamlerımı gönderiyorum. Birlikte iyileşeceğiz, ben de iyileşecem..." dedi. 

 

 

"BELİNDE KIRIKLAR VAR ANKARA'YA GÖNDERİLECEK"

 

HDP Parti Meclisi Üyesi Talha Kaya, Erzurum Şehir Hastayhanesi önünde  gazetecilere yaptığı açıklamada; Beştaş'ın geçirdiği kaza sonucu belinde kırıklar oluştuğunu ve ambulans uçakla Ankara'ya gönderileceğni söyledi. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.