Gündem Haber Girişi : 16 Kasım 2021 20:47

İçimden, Muazzez Akkaya'ya taziye vermek geliyor!

İçimden, Muazzez Akkaya'ya taziye vermek geliyor!
Entelektüel birikimi ile Erzurum'da taraflı-tarafsız herkesin saygı duyduğu emekli müfettiş Mustafa Duman, muhafazakar kesimin önemli şairi Sezai Karakoç için dört satır paylaştı... Herkes sustu...!

Erzurum Post-Türk şiirinin ustalarından  Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Sadece edebiyat değil, siyaset dünyasını da yasa boğan haberi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından paylaştı. Kalın, Karakoç'un ölümünü şu şekilde duyurdu:

 

"Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu"

 

 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (Mülkiye) sınıf arkadaşı olan Cemal Süreya, '99 Yüz' adlı deneme kitabında Sezai Karakoç'u şöyle tanımlamıştı: "Öyle bir Müslüman ki Marx da bilir, Nietzsche de bilir, Rimbaud da bilir. Salvador Dali de sever. Nâzım da okur.

 

Entelektüel birikimi ile Erzurum'da ve ülkemizde taraflı-tarafsız herkesin saygı duyduğu emekli müfettiş Erzurum Post'un yazarlarından  Mustafa Duman ise Türk Edebiyatı'nın önemli şairi  Sezai Karakoç için dört satır paylaştı ve herkes sustu.

 

İşte o paylaşım:

 

 

"Vahşi çiçeklerimizin gururu ve bir mumun ardında bekleyen rüzgar... ışıksız ruhumuzu şimdi kim sallayacak...

 

Yarış bittikten sonra da koşmayı öğrendiğimiz adam... ilk ezberimiz...

 

Kendine mahsus bir izzet ile yaşayıp kendi adıyla öldü, çok şükür...

 

İçimden Muazzez Akkaya'ya taziye vermek geliyor ve sana..."

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.