İçimizdeki İrlandalılar...

Yıl 1999 Euro 2000 finalleri sürecinde yerden yere vurulan Mustafa DENİZLİ,

 

Türk Milli Takımı İrlandalı yenip finallere katılmaya hak kazanınca maç sonrası yaptığı konuşma da "Hem İrlanda'yı Hem de içimizdeki İrlandalıları yendik demişti...."

 

Özellikle, ,

Sporda kendi tuttuğu takımın başarısız olması ile nemalanacak birinin,, kendi nemalanmadığı takdirde asla takımının başarılı olmasını istemediği...

 

Siyasette, Hizmet ettiği siyasi düşüncenin başarısını isteyen kişi, kendine yer bulmayınca mevcut yönetimlerin başarısızlığını istemesi gibi...

 

Maalesef görünen o ki "İçimizdeki İrlandalılar" hiç bitmeyecek.

 

Geçtiğimiz gün MNG CEO' su dedi ya " Erzurumspor Kümede Kaldı Diye Sevinilir kutlama yapılır mı? Süper Lige Çıkınca Kutlama yapılır..." .

 

Yapılır kardeşim. Kutlama şartlara göre değişir. Bazen bir galibiyete bile davul zurna çaldırırsın. Bazen de küme de kalınca bunu kutlarsın.

 

Bunu anlamak için futbolun içinden gelmek lazım. Mesela Türk Milli Takımının Japonya'ya yenilmesi bizi futbol olarak üzer. Ancak Ermenistan' a yenilmesi ise futbol dışında bazı konularda da üzer. İşte futbolda sevinç ve üzüntü şartlara bağlıdır.

 

Kırk kere söyledik. Erzurumspor bu şehrin en önemli markasıdır.

 

Bu gün oldukça entelektüel ve başarılı bir başkanımız var Ahmet DAL. Erzurum' u en iyi şekilde temsil etmekte, diğer futbol kulüpleri nezdinde bu şehre saygınlık kazandırmaktadır.

 

Ne yapmış da başarılı olmuş diyorlar ya. İşte yukarıda kısaca yazdım. Başarı şartlara bağlı bir kavram. Anlamadınız ise yapacak bir şey yok.

 

Sayın Başkan Ahmet DAL' ın başarısız olmasını Erzurumspor' un yenilmesini dört gözle bekleyen var. Aynen Mustafa DENİZLİ' nin 1999 Yıkında söylediği "İçimizde ki İrlandalılar"... gibi.

 

Başkan gerçekten alt yapıya önem veriyor. Şimdi birileri şöyle diyebilir " Transfer Tahtası Kapalı O yüzden...".

 

Öyle değil işte Başkan takımın total kadrosuna giremeyen alt yapıdaki futbolcuları da profesyönel yaparak , başka takımlara kiraya vermek suretiyle bir proje amaçladı.

 

Bunu uygulamaya da koydu. Fakat içimizdeki İrlandalıların bu projeyi diğer takımları arayarak engel olmak istedikleri şeklinde bir duyum aldım.

 

Bu durumu Sayın Başkan ile paylaştım. Kendisi de bana " Buna benzer duyumları kendinin de aldığını ve doğruluğunu araştıracağını " söyledi.

 

Yahu ne kadar ayıp bir şey. Siz bu takımdan ve bu şehrin çocuklarının geleceğinden ne istiyorsunuz.

 

Başarısızlıktan nemalanan

" İçimizdeki İrlandalılar..." tam olarak sizsiniz.

 

Dediğim gibi emin olmamakla beraber bir takım gerçekler ortaya çıkarsa eğer, O " İçimizde ki İrlandalılar" ı elbette açıklayacağız. Hem de isim isim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.