İlçeler Haber Girişi : 03 Mayıs 2022 20:44

İlçe girişinde fotoğraf paylaştılar, ortalık karıştı

İlçe girişinde fotoğraf paylaştılar, ortalık karıştı
Erzurum'un Karayazı ilçesinin girişinde Türkçe ve Kürtçe "Hoş geldiniz-Hûn bî xer hatin" yazılı tabela önünde Kürtçe yazı kısmını kadraja almayıp, el hareketi çekerek fotoğraf paylaşan 4 öğretmen, hakkında soruşturma başlatıldı.

Erzurum Post-Orhan BOZKURT-Erzurum’un Karayazı ilçesinde bir grup öğretmenin yaptığı sosyal medya paylaşımı Türkiye gündemi oldu. İlçede görev yapan 4 öğretmen, ilçe girişindeki Kürtçe ve Türkçe ile "Hoş geldiniz" yazan tabela önünde fotoğraf çektirdi. Öğretmenler, fotoğraflarının Kürtçe kısmını fotoğraf kadrajına almayarak sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 

Öğretmenlerin paylaştıkları fotoğraflara yazdığı "Tabelanın diğer kısmında da 'hoş geldiniz' yazıyor. Ama o kısma olan hareketimiz belli" notu tepki topladı.

 

"FİTNEYE ASLA MAHAL VERMEYECEĞİZ"

 

Tepkiler üzerine AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Abdurrahim Fırat, öğretmenlerin fotoğrafını paylaşarak, "Bu kişiler hakkında Erzurum Valiliği tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Meselenin mahiyeti soruşturma sonucunda kamuoyuna açıklanacaktır. Kardeşler arasında fitneye asla mahal vermeyeceğiz" dedi.

 

KÜRTÇE'YE HAKARETTEN SORUŞTURMA

 

Karayazı Kaymakamlığı Kürtçe'ye hakaret içerdiği gerekçesiyle öğretmenler B.G.E, N.U, H., ve B.K hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada; "Karayazı İlçemizle ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşım ile ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.