Spor Haber Girişi : 13 Nisan 2022 21:36

İlçelere milyonluk spor yatırımı

İlçelere milyonluk spor yatırımı
Erzurum’un ilçelerine yapılacak olan spor yatırımları için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda protokol imzalandı.

Erzurum Post-Nurullah PALA-Erzurum’un ilçelerine yapılacak olan spor yatırımları için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda protokol imzalandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkeselioğlu Ban’ın girişimleri ile 2022 yatırım programına alınan tesisiler için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 40 milyonluk katkı sunacak.

 

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın girişimleri ve takibi kente 40 milyonluk spor tesisi yatırımın gelmesini sağladı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Erzurum’un ilçelerine yapılacak olan futbol ve basketbol sahaları ile gençlik merkezleri inşaatları için 40 milyonluk katkı sağlayacak.

 

Taşkesenlioğlu Ban ve Vali Memiş’te katıldı

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2022 Yatırım Programına dahil edilen spor tesisleri için Spor Toto Teşkilat Başkanlığında protokol imzalandı. Erzurum’a yapılacak olan Spor Yatırımlarının protokol imza töreni dün Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda yapıldı.

 

İmza törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum Valisi Okay Memiş, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren, Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Oltu Belediye Başkanı Nurettin Taşçı, Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, Tekman Belediye Başkaı Mustafa Ergin, Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ve Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan katıldı.

 

Neler yok ki!

 

Erzurum’a yapılacak spor yatırımları arasında çok sayıda sentetik futbol Sahası, basketbol ve voleybol sahası ile gençlik merkezi bulunuyor.

 

2022 yatırım programı kapsamında Hınıs’a 4 adet sentetik futbol sahası, 4 adet basketbol ve voleybol sahası yapılacak.

 

Şenkaya’ya 1 adet gençlik merkezi inşa edilecek. Erzurum’un Köprüköy ilçesine 1 adet gençlik merkezi yapılacak. Tortum ilçesine ise 3 adet sentetik futbol sahası kazandırılacak.

 

Erzurum’un en büyük ilçelerinden biri olan Oltu’ya 1 adet hentbol sahasının yanı sıra, voleybol sahası ve tenis kortu inşa edilecek.

 

Kırmızı periler diyarı olarak bilinen ve özellikle buz sporlarında Erzurum’un en önemli temsilcilerinden biri olan Narman ilçesine 2 adet sentetik futbol sahası kazandırılacak. Narman’da  mevcut sentetik futbol sahasına aydınlatma, soyunma odası ve çevre düzenlemesi yapılacak. Ayrıca Narman’a 1 adet aydınlatmalı tenis kortu inşa edilecek. Tekman’a 1 adet Gençlik Merkezi kazandırılacak. Yine Erzurum’un Tekman ilçesindeki mevcut 2 adet futbol sahasının aydınlatma sistemi ve onarımı yapılacak. Aşkale’nin mevcut kapalı spor salonunun onarımı yapılacak.

 

2022 yatırım programı kapsamında Şenkaya ilçesindeki mevcut Sentetik Futbol Sahasına 750 kişi kapasiteli portatif tribün, soyunma odası, yedek oyuncu kulübesi, aydınlatma, tel örgüsü ve çevre düzenlemesinin yapımı gerçekleştirilecek. Olur ilçesine 1 adet spor salonu yapılarak, mevcut binanın Gençlik Merkezine dönüştürülmesi sağlanacak.

 

Çat ilçesine ise içinde 2 adet yüzme havuzu ile 2 adet fitness salonu bulunan Yaşam Merkezi yapılacak.

 

Sağlıklı nesiller için bu tesisler çok önemli

 

Spor Toto Teşkilatının özellikle son yıllarda sportif faaliyetlere ve spor yatırımlarına büyük finans desteği sağladığını belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban,  “  Bu anlamda şehrimizin birçok ilçesine yapılacak tesisler, sağlıklı bir nesil yetiştirmek için hiç kuşkusuz büyük önem arz ediyor. İyi bir yaşam tarzının temeli için spor yapmak gerekmektedir. Bölgemizde spor yapılabilecek saha ve tesislerin yaygınlaşması, gençlerimizi sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutacaktır. Tesislerin şehrimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.