Siyaset Düzenleme Tarihi : 14 Mayıs 2023 23:30 Haber Girişi : 15 Mayıs 2023 15:24

İşte Erzurum’un seçim sonuçları...

İşte Erzurum’un seçim sonuçları...
Erzurum’da AKP 4, MHP , YSP 1 milletvekili kazandı, CHP ve İYİ Parti milletvekili çıkaramadı...

Erzurum Post-Erzurum’da resmi olmayan sonuçlara göre toplam 2 bin 241 sandıkta kullanılan 442 bin 700 oyun 432 bin 030’u geçerli sayıldı.Yüzde 86.25 oranıyla katılımın yüksek olduğu seçimlerde Cumhur İttifakı yaklaşık yüzde 66.85 oy oranı ile AKP 4, MHP 1  milletvekili çıkardı.Erzurum’da İYİ Parti’nin yaklaşık bin oyla milletvekilliğini kaçırdığı seçimlerde 1 milletvekilliğide Yeşil Sol Parti kazandı.

 

AKP ve MHP’liler sandıkların açılmaya başlamasının ardından Türk Bayrağı ve partilerinin flamalarıyla Erzurum'un en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıp konvoylar oluşturdu.

 

İBB Başkanı Ekremimamoğlu’nun taşlı saldırısı ile gündeme gelen Erzurum’da Erzurum’da resmi olmayan sonuçlara göre  AKP, toplam oyların yüzde 43.27’sini alarak 186 bin 746 oy ile 4 milletvekili çıkardı.  Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, AKP’den milletvekili seçildi.

 

 MHP KOLTUĞUNU KORUDU

 

Cumhur İttifakının diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ise Erzurum’da yüzde 16. 81 oy oranı ile milletvekili sayısını korudu. MHP’nin aldığ 72 bin 545 oy ikinci milletvekilini çıkarmaya yetmedi.  MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, yeni dönemde de TBMM’de Erzurum’u temsil edecek.

 

 

İYİ PARTİ SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ

 

Millet İttifakının ortağı İYİ Parti ise Erzurum’da 41 bin 699 oy almasına rağmen mevcut milletvekilini YSP’ye kaptırdı. Resmi olmayan rakamlara göre oyların yüzde 9.66’sını alan İYİ Parti Erzurum’dan vekil çıkaramadı. İYİ Parti teşkilatı Yüksek Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması için itiraz etti.  

 

HDP’Lİ BEŞTAŞ ERZURM’DAN SEÇİLDİ

 

Seçimlere ilk kez katılan Yeşil Sol Parti ise resmi olmayan sonuçlara göre Erzurum’dan milletvekili çıkarmayı başardı. HDP’nin Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, yüzde 9.88 oy oranı ile 42 bin 625 oy alarak Erzurum milletvekili seçildi. Beştaş, seçim kampanyasının ilk günlerinde Karayazı ilçesinde trafi kazası geçirmiş ameliyata alınmıştı. Uzun süre tedavisi nedeniyle  seçim çalışmalarına katılamadı. Beştaş, seçimlerden 4 gün önce Erzurum’a gelerek seçim çalışmalarına katılmıştı.

 

CHP OYUNU YÜKSELTTİ  AMA YETMEDİ

 

Seçim kampanyası için  gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun taşlı saldırya uğradığı Erzurm’da,  CHP ise  oyarın  ancak yüzde 6.56’sını alarak oy oranını yükseltti. Ancak CHP’nin aldığı 28 bin 311 oy milletvekili çıkarmasına yetmedi. AKP ve MHP’liler sandıkların açılmaya başlamasının ardından Türk Bayrağı ve partilerinin flamalarıyla Erzurum'un en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıp konvoylar oluşturdu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.