Gündem Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 11:09

İYİ Parti'den, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu'na istifa çağrısı

İYİ Parti'den, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu'na istifa çağrısı
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve ağabeyi önceki SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında, hukukun bir an önce gereğini yapması çağrısında bulundu. 

Erzurum Post-İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve abisi Ali Fuat Taşkeesenlioğülu’nu istifaya çağırdı.

 

Son günlerde haberlere ve sosyal madyaya yansiyan iddiaların çok ciddi yolsuzluk, rüşvet ve haksız kazaç içerdiğine değinen Kırkpınar, şu açıklamalarda bulundu: ”Bugün kadim şehrimiz Erzurum hiç olmadığı kadar, bir milletvekili ve abisinin yaptıkları iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlüklerle gündem olmakta. Şehrimiz için hiç hoş olmayan ve şehir insanlarımızın da hiç hoş karşılamadığı bu durumun müsebbipleri, açıklama yapmak yerine, her zaman yaptıkları gibi susma yolunu tercih etmektedir. Sosyal medyada iddia edilen ve izlediğimiz videoda gerçekliğini kendi ağzından itiraf eden Zehra Taşkesenlioğlu, susarak olayları unutturacağını zannediyorsa yanılıyor. Çünkü biz bu konu hakkında hem kendisi hem ağabeysi ve hem de olayda adı geçen herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

 

“TAŞKESENLİOĞLU’NUN İSTİFA ETMESİ  HEM ETİK HEM DE VİCDANİ ZORUNLULUK OLMUŞTUR”

 

Açıklamasının devamında  AKP Parti Erzurm  İl Başkanı ve diğer yöneticilerin de  burumu sessiz kalmalarına tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, şunları söyledi:

 

“Ne Ak Parti İl başkanı Mehmet Emin Öz ne de Ak Partili diğer yetkili isimler olay hakkında bir açıklamada bulunmamıştır. Bir il başkanı, Milletvekilini arayıp bu iddialar nedir diye soramıyorsa, o makamı işgal etmesinin bir anlamı kalmamıştır. Derhal istifa etmeli ya da toplumu aldatmadan tarafsız bir açıklama yapmalıdır. Öbür taraftan, dokunulmazlık zırhına sığınan Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Erzurum Milletvekilliği görevinden bir an evvel istifa etmesi, kendileri açısından hem etik hem de vicdani zorunluluk olmuştur. Bugün iktidarın verdiği güçle, yargıyı, basını ve vatandaşı baskı altına alıp susturacaklarını zannediyorlarsa, yanılıyorlar. Buradan Savcı ve Hakim’lere sesleniyorum; bu duruma sessiz kalmanız, adalet mekanizmasına olan güvenin daha da azalmasına sebep olacaktır. Cumhuriyetin yürekli savcıları ve hakimleri, milletin kursağından kısıp verdiği vergilerle, aldığınız maaşın ve sahip olduğunuz makamın hakkını verin. Size emanet edilen bu kutsal makamların, kutsiyetine halel getirecek, ileri de keşke dedirtecek sessizliğe bürünmeyin. Biz İYİ Parti olarak, bu işin peşini bırakmayacak, talancıların sonu gelene kadar mücadele edeceğiz.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.