Siyaset Haber Girişi : 12 Kasım 2021 16:41

İYİ Partili Cinisli: Tabyalar özel statüye alınsın

İYİ Partili Cinisli: Tabyalar özel statüye alınsın
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, kentte Osmanlı-Rus savaşlarının yaşandığı tarihi alanların ve şehitliklerin özel statüye tabi olmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi verdi.
İYİ Partili Cinisli: Tabyalar özel statüye alınsın

Erzurum Post-İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum'da 93 Harbi olarak da bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşlarının yaşandığı tabyaların  özel statüye alınmaları için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

 

 

"BATIDA GELİBOLU NE İSE DOĞUDA AZİZİYE ODUR"

 

Milletvekili Cinisli, söz konusu tarihi alanların Çanakkale-Gelibolu gibi özel statüye tabi olmaları için hazırladığı kanun teklifini TBMM’ye sundu.

 

 

ERZURUM POST AYLAR ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

 

Daha önce bölgedeki şehitliklerin içler acısı halini gündeme getiren  Erzurum Post'a, konuşan İYİ Parti Milletvekili Cinisli; "Aziziye Tabyası ve Allahuekber Dağı’nda şehit olan ecdada layık olabilmek için Erzurum'da Osmanlı-Rus Savaşları Tarihi Alanlarının Çanakkale-Gelibolu gibi özel statüye tabi olmaları için kanun teklifi verdim. Batıda Çanakkale neyse, Doğuda Erzurum odur" dedi.

 

 

"ŞEHİTLERİ DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEYENLER BURALARDAN HABERDARLAR MI?"

 

Milletvekili Cinisli, kısa süre önce ziyaret ettiği bölgedeki şehitliklerin mevcut durumunu gösteren fotoğraf ve görüntüleri paylaşarak, "Şehitliğin yolu, etrafı, kabirler, tüm anıtlar içler acısı halde. Ecdat karşısında utandım. Bu görüntüler karşısında insan ne söyleyeceğini bilmiyor. Vatan, millet, bayrak ve şehitleri dillerinden düşürmeyenler buralardan haberdarlar mı, gelip bu şehitlikleri gördüler mi hiç? Bu vatan için canını veren ecdadımıza yapılan bu vefasızlığı anlatacak kelime bulamıyorum" diye konuşmuştu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.