Gündem Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 19:09

İYİ Partili Kırkpınar: Erzurum Kongresi özgürlük ve cesarettir

İYİ Partili Kırkpınar: Erzurum Kongresi özgürlük ve cesarettir

Erzurum Post- İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresinin 103. yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda birlik ve beraberliğin önemine değinen Kırkpınar, “Erzurum kongresinde alınan kararlar, Aziz milletimizin özgürlük ve birlik ruhunun en büyük tezahürüdür.”dedi. 

 

Erzurum’da alınan kararların bir milletin kaderini değiştirdiğini dile getiren Kırkpınar, “Vatanın bir bütün olduğu ve parçalanmasına müsaade edilmeyeceği, manda ve himayenin asla kabul edilemeyeceğinin belirtildiği kongrede, bir milletin kaderi değişmiştir. Erzurum kongresinde alınan kararlar düşmana korku dosta güç vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Erzurum’da ateşlenen kurtuluş ruhu yüreği özgürlük ve vatan aşkıyla yanan tüm vatandaşlara cesaret vermiştir.

 

Bir sivil olarak geldiği Kadim Şehrimiz Erzurum’da dadaşlar Gazi Paşa’yı bağırlarına basmış, kurtuluş mücadelemizin Büyük kahramanlarından olan Kazım Karabekir Paşa ordusuyla Gazi paşanın ve milletimizin emrinde olduğunu beyan etmiştir. Bu vesile ile bağımsızlık mücadelemiz başlamış, işgalcilerin alacağı büyük bozgunun ilk adımı atılmıştır.  Bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. 

 

Ecdadımız tüm zorluklara rağmen dün nasıl büyük bir mücadele verip vatanımızı müdafaa ettiyse, bizler de bugün o emanete sahip çıkacağız. Kendini ülkenin sahibi sanan birileri bunu iyi bilsin ki; aziz milletimiz hiçbir zaman işgalcilere ve demokrasi düşmanlarına müsade etmemiştir. İlk seçimde sandıklardan çıkan sonuçlar bunun ispatı ve tarihin tekerrürü olacaktır.” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, “Erzurum kongresinde alınan kararlar, Aziz milletimizin özgürlük ve birlik ruhunun en büyük tezahürüdür.”dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.