Siyaset Haber Girişi : 07 Ocak 2022 15:11

İYİ Partili Kırkpınar: Köylü bitmiş tükenmiş durumda

İYİ Partili Kırkpınar: Köylü bitmiş tükenmiş durumda
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar AKP hükümetinin tarım ve hayvancılığı bitirdiğini anlatarak, katıldığı canlı yayında örneklerle kıyaslama yaptı.
İYİ Partili Kırkpınar: Köylü bitmiş tükenmiş durumda

Erzurum Post-Orhan BOZKURT- İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, AKP hükümetinin tarım ve hayvancılığı getirdiği durumu anlatabilmek için, canlı yayına süt, mazot, gübre, yem,buğday ve kömür ile katılarak çarpıcı örnekler verdi. Üreticinin, Erzurum'da, 1 litre sütü 2.70 TL'den sattığını anlatan Kırkpınar, "Bir üretici 6 litre süt satacak ki 1 litre mazot alsın, 20 litre süt satacak ki bir kilo çay alsın. Ak Partililer halkın içine çıkmadıkları için hiçbir şeyden haberleri yok. Bu sosyete siyasetçileri ve Twitter milletvekillerine sesleniyorum işte hayvancılığı ve tarımı getirdiğiniz nokta" diye konuştu.

 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar AKP hükümetinin tarım ve hayvancılığı bitirdiğini anlatarak, katıldığı canlı yayında örneklerle kıyaslama yaptı.  Erzurum'da internet üzerinden yayın yapan Erk Haber TV'nin canlı yayın programına katılan Kırkpınar, köylünün bitme noktasında geldiğini ve köylerin hayelet köylere döndüğünü söyledi. Üreticinin ürününün para etmediğini belirten Kırkpınar, "Üretici Erzurum'da, 1 litre sütü 2.70 TL'den satıyor. bir üretici 6 litre süt satacak ki 1 litre mazot alsın, yada 2,5 kilo buğday satacak ki 1 litre mazot alsın. 10 Litre süt satacak ki 1 paket sigara alsın, 20 litre süt satacak ki bir kilo çay alsın. İşte ülkeyi yönetenlerin, köylüyü çiftçiyi getirdiği durum budur. Ak Partililer halkın içine çıkmadıkları için hiçbir şeyden haberleri yok. Bu sosyete siyasetçileri ve Twitter milletvekillerine sesleniyorum işte hayvancılığı ve tarımı getirdiğiniz nokta" dedi.

 

 

FİYATLAR ULUSAL SÜT KONSEYİ'NİN BELİRLEDİĞİ FİYATIN ALTINDA

 

Kendisininde bir süt üreticisi olduğunu belirten İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından sütün taban fiyatının 4.75 TL olarak belirlenmesine rağmen devlet eliyle Erzurum'da üreticiden sütün 2.70 TL'den alındığını belirterek, çiftçinin bitirildiğini söyledi. 6 litre süt satan bir üreticinin ancak 1 litre mazot alabildiğini ifade eden Kırkpınar, "Üretici süt hayvanlarını ya kesime gönderiyor ya da artık sağmıyor. Çiftçi 2 kilo süt satacak ki, 1 kilo yem alsın. Buzağısına yem alamayan çiftçi ne yapacak?" diye sordu.

 

"HÜKÜMET UMURSAMIYOR AMA ÜLKEYİ BÜYÜK BİR KITLIK BEKLİYOR"

 

Çiftçinin, tarlasını ekemediğini, hayvanını bakamadığını ve gübre alamadığını anlatan Kırkpınar, "Ülkemizi büyük bir kıtlık bekliyor. Bir torba un olmuş 400 lira,ithal geliyor. Köylü ise tarlasını ekemiyor. Bu millete reva mı? Bu millet bu Ak Partiye 20 yıl oy verdi. En çok oyuda kırsal kesim, köylü verdi. Ama Ak Parti en büyük darbeyide köylüye, çiftçiye vurdu.  Ak Partililer halkın içine çıkmadıkları için hiç bir şeyden haberleri yok. Bu sosyete siyasetçileri ve twetter milletvekillerine sesleniyorum işte hayvancılığı ve tarımı getirdiğiniz nokta. Bu millete revamı?" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.