Kadın cinayetlerine hayır!

Her gün en az 1 kadın erkekler tarafından bahanelerle katlediliyor. Bir can almanın hiçbir haklı sebebi bahanesi olamaz. Kadınlar ayrılmak istedikleri, makyaj yaptıkları, yemeği zamanında yetiştiremedikleri, kısa etek giydikleri, evden izinsiz çıktıkları için; şimdiki ya da eski kocaları, abi, baba, aile bireyleri, sevgilileri tarafından öldürülüyorlar.

 

Birçok kadının intihara zorlanarak öldürüldüğünü de biliyoruz. Eşcinsel, transseksüel bireylere yönelik cinayetler de artarak devam ediyor. Basın, filimler kadın cinayetleri haberlerini magazinleştiriyor, katil erkekleri mazur hatta nereyse haklı gösterecek biçimde haberleştiriyor, kadınlara yönelik şiddeti ve cinayeti meşrulaştırıyor. Bir insanın yaşama hakkı hayalleri alınıyor elinden.

 

Dayak,Tecavüz, taciz, kadını aşağılama ve cinayet skeç konusu yapılarak seyirlik bir komediye dönüştürülüyor, böylece normalleştirip sıradanlaştırılıyor ve açıkça özendiriliyor. Kadınlara yönelik dayak, yaralama,taciz,tecavüz ve cinayetler her gün artarak katliam boyutlarına ulaşmışken bu konuda alınan önlemler ve yaptırımlar son derece yetersiz ve etkili caydırıcı değil. Katiller haksız tahrik indirimi alarak çok az cezalarla kurtuluyorlar ve öldürmek için cesaret buluyorlar.

 

Erkeklerin öfkelerini boşalttıkları en bedelsiz aracı durumundaki kadınlar mahkemelerde konuşamıyorlar ama katillerin zina suçlamaları haksız tahrik uygulanması için yeterli kanıt sayılıyor. Yetkililer kadın cinayetlerine, şiddetine,taciz ve tecavüzlerine yönelik bir acil eylem planını mutlaka hayata geçirmelidir. Bu eylem planı ağır caydırıcı cezalar olup mutlaka indirim yapılmaksızın uygulanmalıdır. Kadın-erkek eşitliği fiili olarak hayata geçirilmelidir. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, baskı ve ayırımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam hakkını garanti altına almak için gerekli tüm adımlar atılmalıdır.

 

Kadın cinayetlerinde ‘’haksız tahrik indirimi’’ uygulamasına son verilmelidir. Şiddet gören kadın karakol, adliye,başvurduysa yasal haklarını kullanması sağlanmalı, özel koruyucu önlemler alınarak koruma altına alınmalı, evine yollanmamalıdır.Bu gibi olaylara ister tanıyalım ister tanımayalım bir şiddete şahit oluyor duyuyor isek isim dahi vermeden hemen karakolu arayıp durumu bildirmeliyiz.Toplumsal olaylara, cinayetlere,taciz ve tecavüzlere asla sessiz kalmamalıyız. Mutlaka çevremize de duyarlı olalım ve el birliği ile dur diyelim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • CEMRE AKKÖK 07 Aralık 2023 19:54

    MAKALEYİ VE DUYARLILIĞINIZI ALKIŞLIYORUM.

  • Fuat gündoğdu 07 Aralık 2023 18:55

    Toplumun kanayan yarası haline gelmiş olan bu konu hakkında farkindaligi artirmak icin ozenle hazirlanmis son derece güzel bir yazı. Elinize ve emeğinize sağlık.