Kaldırım bitleri

Bu duruma artık kim sesini duyuracak bilmiyorum ama, ciddi anlamda Erzurum  başta olmak üzere diğer tüm illerde yaşayan vatandaşlar özellikle hanımefendiler çok rahatsız. İnsanlar yoğun olan trafikte canlarını tehlikeye atmamak için kaldırımdan yürümek durumundalar, fakat asla yürüyemiyorlar. Bu durum çoğu tehlikeye açık davetiye çıkarıyor.

 

Kaldırım işgali, çeşitli işletmelerin kaldırımları işgal etmesiyle ortaya çıkıyor. Kahvehaneler, büfeler, mobilya mağazaları, beyaz eşya mağazaları, lokantalar, kafeler, seyyar satıcılar ve daha birçok işletme, kaldırımları yayaların yürümesini zorlaştıracak şekilde ciddi anlamda işgal ediyorlar. Bu durum, yayaların kaldırım yerine yolun ortasından yürümek zorunda kalmasına neden oluyor, bu da trafikte tehlikeli durumların ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor.

 

 Özellikle kahvehanelerin yol ortasında olması veya kaldırımda olması çevresinin çim çitle çevrili olmaması hanımlar için büyük sıkıntı. Güzel kelimeler ile ifade edilecek bir durum olmadığından daha açık ifade ile, kahvehanelerin önüne atılan masalarda topluma faydası olmayan, bazı namus tanımaz kişilerin önlerinden geçmek zorunda olduğu, kaldırım veya kahvehane önüne çevresi açık masalarda oturan kişilerin mide bulandırıcı bakışlarına şahit oluyor, çirkin sözlü tacizlerine maruz kalıyor.

 

Hanımlar geçmek zorunda oldukları kaldırımdan gözlerini bağlayarak, kulaklarına tıkaç takarak, korkarak, üzülerek geçmek zorunda değiller. Bu durum tamamen gelişmemiş toplumların en acı ve çirkin örneklerinden biri. Şehir estetiği, can güvenliği açısından da hiç etik değil doğru da değil. Bu aralar çok fazla konusu geçiyor hanımlar arasında kahvehane önünde masalarda oturan kişilerin verdiği rahatsızlık ve kaldırımda yürüyememeleri. Kendisine ait kapı önü alanı olanın dahi çevresinin belli yükseklikte çim çitle çevrili olması gerekir. Bu durumla ilgili sayın yetkililerimizin gerekeni yapacaklarını düşünüyorum, fazla yoğunluk ve çalışmadan dolayı bunu unuttuklarını anlıyorum.

 

Bir an önce hem şehrimiz hem insanlarımız hem etik değerlerimiz hemde can güvenliği için bu gibi işletmelerin masa ve eşyalarının içeri çektirmeleri yönünde adımlar atmasını bekliyoruz. Özellikle sayın başkanımızın güzel çalışmalarına bunu eklemesini rica ediyorum.

 

İşletmeler müşterilerini içeriye çeksin, yolu kaldırımı işgal etmesinler ki buna hakları yok hele ki oradan geçmek zorunda kalan kişileri taciz etmeye hiç hakları yok. Biraz gecikmiş bir çalışma olacak ama önemli olan zaman kaybetmeden yol almak umarım gereken kimseye müsamaha gösterilmeden uygulanır.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.