Bölge Haber Girişi : 07 Haziran 2023 17:01

Kapıcılık yapan ziraat mühendisi ‘adalet’ istiyor

Kapıcılık yapan ziraat mühendisi ‘adalet’ istiyor
Geçimini sağlamak için kapıcılık yapmak zorunda kalan Muşlu ziraat mühendisi Barış Aksoy, tarım danışmanları adına ‘adalet

Erzurum Post-Geçimini sağlamak için kapıcılık yapmak zorunda kalan Muşlu ziraat mühendisi Barış Aksoy, tarım danışmanları adına ‘adalet’ istiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görev alan aynı diplomaya sahip bir kişinin ‘mühendis’ diğer kişinin ise ‘işci’ olarak çalıştırılmasını eleştiren Barış Aksoy, “Taşeronlara bile kadro verildi, 6 bine yakın ziraat mühendisi unutuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan adalet istiyoruz” dedi.

 

Van 100. Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü'nden 2011’de mezun olan 39 yaşındaki Barış Aksoy, 12 yıldan bu yana kamuda görev almayı beklediğini bildirdi. Tarım danışmanı olarak geçinemediği ve piyasaya olan borçları yüzünden bir apartmanda kapıcılık yaptığını anlatan evli ve iki çocuk babası Aksoy şunları söyledi:

 


“2015-2016 yılından beri tarım danışmanı olarak asgari ücretin altında çalıştık. 2019 sonrası asgari ücretin 4'te 1’i kadar maaş alamıyoruz. 2021-2022 yılları arasında bazı günler inşaata çalıştım. 2023 yılında ise 2 aydır kapıcılık yaparak aldığım ücretle Bağ-Kur borçlarımı ödedim. Ailemi geçindiremiyorum. Asgari ücret arttı, bizim ücretimiz sabit kaldı. Tarım danışmanları çok ciddi mali ve özlük hakları sorunları yaşamaktadır. Sözleşmeli personelin iş güvencesi yoktur. Tarım danışmanlarının mali ve özlük hakları düzeltilmeli, çalışma koşulları ve ücretleri iyileştirilmelidir. Taşeronlara kadro verildi ama ziraat mühendisleri, teknisyenler unutuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan adalet istiyoruz.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.