Erzurum Haber Girişi : 29 Kasım 2023 15:53

Kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu.... Palandöken kayak sezonunu açıldı

Kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu.... Palandöken kayak sezonunu açıldı
Erzurum’da kayak sezonu yoğun kar yağışının ardından açıldı. Palandöken Kayak Merkezi, 80 santimetreyi bulan kar kalınlığı ile Türkiye’de en erken kayak sezonunu açan merkez oldu.

Erzurum Post-Erzurum’da son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kayak merkezlerini yeni sezon heyecanı sardı. Palandöken'de normal şartlarda aralık ayının ikinci haftası açılması planlanan kayak sezonu başladı.

 

 

KAR KALINLIĞI 80 SANTİMETREYİ BULDU

 

Hafta başında etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte Palandöken Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu. Yeterli oranda kar yağışının olmaması halinde yapılacak olan suni karlama sitemi de kar kalınlığı ve kalitesini artırmak için devreye sokuldu. Liftlerde yapılan teknik bakım ve tadilatlar, pist güvenliği ve ilgili personel eğitimleri de tamamlandı. 

 

 

"Ejder3200" pistlerinde açılan kayak sezonu Sway Otel pistlerinde 7 Aralık’ta, Polat Otel pistlerinde ise 10 Aralık’ta hizmet vermeye başlayacak. Geçtiğimiz yıl da 15 Aralık’ta en erken sezonu açan kayak merkezi olan Erzurum bu yıl da aynı unvanını koruyacak. Pistler ışıklandırılarak gece kayağı yapılabilinmesi içinde uygun hale getirildi.

 

 

OTELLER YÜZDE 95 DOLULUK BEKLİYOR

 

Amatör ve profesyonellere hitap eden 55 adet pistiyle kayak ve snowboard tutkunlarının adresi olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ne tüm misafirleri beklediklerini söyleyen Sway Otel Müdürü Ömer Akca, “Yoğun kar yağışı sonrası suni karlamaya gerek duymadan sezonu açabileceğiz. Suni karlama tekniğini kar kalınlığını ve kalitesini artırmak için kullanacağız. Bu yıl Palandöken’de özellikle Rus ve İranlı turistler sayesinde tüm otellerin yüzde 95 doluluk oranıyla hizmet vereceğini öngörüyoruz. Kar bereketiyle geldi, misafirlerimizi de adrenalin dolu kış tatili için Erzurum’a bekliyoruz” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.